Gündem

ADD’den Tıp Bayramı Kutlaması

Balıkesir'deki Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Tıp Bayramı'nı kutlama amaçlı bir basın açıklaması yayınladı.

ADD’den Tıp Bayramı Kutlaması

Balıkesir’deki Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Tıp Bayramı’nı kutlama amaçlı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, 14 Mart’ın önemi vurgulanarak, Askeri Tıbbiye’nin İngiliz işgaline karşı direnişinin sembolize ettiği cesaret ve milli direniş ruhuna dikkat çekildi.

1919 yılında, işgal altındaki İstanbul’da Askeri Tıbbiye’nin İngilizler tarafından kullanılmasına karşı gösterilen direnişin ve Türk Bayrağı’nın çatıdan asılması olayının anlatıldığı açıklamada, bu tarihin Türk milletinin ulusal bağımsızlık mücadelesinin ilk kıvılcımı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğindeki ulusal kurtuluş hareketinin önemine de değinilerek, Tıbbiyeli Hikmet’in Sivas Kongresi’nde sergilediği duruşun önemi ve Türk gençliğine duyulan güvenin vurgulandığı belirtildi.

Askeri Tıbbiye’nin, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasını önlemek için verilen mücadelede önemli bir rol oynadığı ve bu süreçte büyük bedeller ödendiği ifade edildi. Mezun verilemeyen son sınıf öğrencilerinin bile şehit düştüğü belirtilerek, Türk Ulusu’nun bugün de Tıbbiyeli Hikmetler’e ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Son olarak, Atatürk’ün Türk hekimlerine olan güveninin hatırlatıldığı açıklamada, Türk Ulusu’nun yanında olan değerli hekimlerin özverili çalışmaları ve Atatürkçü değerlere olan bağlılıkları kutlandı ve saygılar sunuldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Balıkesir Şubesi adına yapılan basın açıklamasıyla, Türk Tıp Bayramı’nı kutlayarak, tıp alanında çalışan ve Atatürk’ün mirasına sahip çıkan hekimlere teşekkür edildi.

 

 

Haber: Bülten

İl Sağlık Müdürlüğü Böbrek Sağlığına Dikkat Çekiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu