Gündemİlçe Haberleri

Adra’fest Balıkesir Körfez Bölgesi’nde

Türkiye’de yeni ve heyecan verici bir festivale tanıklık edildi: Adramytteion Festival Akademi-ADRA’FEST. Balıkesir’de ADRA’FEST, gerçekleşti.

 

Adra’fest Balıkesir Körfez Bölgesi’nde… Balıkesir, Körfez Bölgesi programıyla, bir hafta boyunca dokuz konser ve bir panelle zenginleşti. Devamında program, canlılık ve kültür getirdi. ADRA’FEST Akademi, Havran, Burhaniye-Ören, Gömeç. Ayvalık, Edremit-Güre ve Balıkesir Merkez olmak üzere birçok farklı noktada gerçekleşti. Gerçekleşen konserler ile Balıkesir Körfez Bölgesi’ni müziğin büyülü dünyasıyla buluşturdu.

Adra’fest Balıkesir Körfez Bölgesi’nde

Müzik Ve Kültür Renkliliği Yaşattı

Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği, 13-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Ayrıca ADRA’FEST, keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın sanat yönetiminde hayata geçti. Festival, genç müzisyenlere profesyonel sanat yaşamlarına hazırlanmaları için benzersiz bir deneyim maratonu sunmayı amaçlayan bir akademi boyutunu da içeriyordu. Festival orkestrasında Türkiye’nin tanınmış sanatçıları ve konservatuvar eğitmenleri yer aldı. Genç sanatçılar, her gün değişen konser programlarına uyum sağlamak için yeni eserlere çalıştı. Böylece, değerli bir deneyim elde etti.

Adra’fest Balıkesir Körfez Bölgesi’nde

ADRA’FEST’e aynı zamanda dünyaca ünlü orkestra şefi Rengim Gökmen’in katılım sağladı. Ardından, genç şef adaylarına büyük bir fırsat sundu. Dahası, onları yönlendirdi. Ayrıca, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan bir misyon üstlendi.

Tanınan Sanatçılar ve Genç Yetenekler Bir Aradaydı

Festival boyunca uluslararası düzeyde tanınan sanatçılar ve genç yetenekler bir araya geldi. Klasik müzik eserlerinin yanı sıra Türk müziği eserleri de repertuarın bir parçasıydı. Genç müzisyenler, antik kazı alanlarında küçük konserler vererek bu alanların kültürel etkinlikler için kullanılabilirliğine dikkat çekti.

Adra’fest Balıkesir Körfez Bölgesi’nde

ADRA’FEST programı, farklı kamu ve özel kurumları bir araya getirdi. Ayrıca, bölgenin kültürel zenginliğini ve turistik değerlerini de ön plana çıkardı. Festival boyunca etkili bir sosyal medya yönetimi ve içerik üretimi gerçekleşti. Böylece etkinlikler geniş bir kitleye ulaştı.

Adrafest Balikesir Korfez Bolgesinde 3

Ayrıca, festival kapsamında yapılan “Bilim Toplum Bürokrasi Üçleminde Kültürel Miras Farkındalığı, Sürdürebilirlik ve Koruma” başlıklı panelde alanında uzman isimler, kültürel mirasın önemi ve koruma stratejileri hakkında görüşlerini paylaştı.

Adrafest Balikesir Korfez Bolgesinde

ADRA’FEST, Balıkesir Körfez Bölgesi’nde kültür ve müziğin birleştiği unutması mümkün olmayan bir etkinlik olarak kayda geçti. Gelecek yıllarda bu renkli ve kültürel festivalin devam etmesi planlanıyor.

..Adra’fest Balıkesir Körfez Bölgesi’nde…

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu