Gündem

AFERİN ÇOCUKLAR

Çocuk Köyü’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yarışmaya katılan öğrencilere ve Okul Müdürlerine ödüllerini takdim etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya süresi içerisinde en çok atık pil toplayanlara bisiklet ve tablet gibi süper hediyeler verildi.

 

Çocuklar duyarlılığını kanıtladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,”  Çevre önemli çevre bize miras kaldı bundan sonra gelecek nesillere de biz miras bırakacağız bu yüzden dikkat etmemiz lazım. Atık pilleri toplamazsak çöpe vs atarsak pildeki kimyasallar yer altı sularına karışıyor ve tekrar bize zarar verecek şekilde geri dönüyor. Tabi çocuklarımız hem okulda aldıkları eğitim hem ailelerinden aldıkları eğitim ile çevreye çok duyarlılar. “ diyerek çocuklara evdeki atıkları ayrıştırıp ayrıştırmadığını sordu. Daha sonra ayrıştırma yapmazsak çevrede ne tür sorunlar çıkabileceğinden bahsetti.

7buçuk ton pil toplandı

Ekim ayında başlayan atık pil toplama kampanyasında 6 ay içinde 7buçuk ton pil toplandığını söyleyen Başkan Uğur 128 öğrencinin ödül almaya hak kazandığını belirtti. Başkan uğur konuşmasında çocukların çevreye ne kadar duyarlı olduklarını kanıtladıklarını söyleyerek bir dahaki yarışmayı Çevre Dairesinin açacağını vurguladı. Duyarlı çocuklardan 128’i toplamda 11 bisiklet, 21 tablet, 3 masa tenisi, 35 voleybol topu, 19 satranç, 31 basketbol topu,67 futbol topu, 73 çocuk köyü bileti 114 adet kumbara almaya hak kazandı.  Çocuklar daha duyarlı olsun bizde daha çok hediye verelim diyen Başkan Uğur hediyeleri sahipleriyle takdim etti. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu