Özel Haberler

ÜLKENİN YÜKÜ MUHASEBECİLERDE

Bu yıl 10 Temmuz 2017 de az tehlikeli grupta olan işyerleri için iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu başlayacak.

SMMM Odası Başkanı Metin Yalçın, ‘Geçici beyannameler verildi. Önümüze iş güvenliği kanunları ve KDV muhtasar, Ba-Bs (Mal giriş ve çıkışlarını bildirim) ler var. Ardından TÜİK formları ve SGK giriş çıkışları var. İşleyen bir süreç devam ediyor.’ dedi.

Her aya en az 1 seminer

6 ayda bir aylık periyodlarla planladığımız eğitim çalışmalarımız oluyor diyen SMMM Odası Başkanı Yalçın, ”Yaz tatili olan dönemi çıkardığımız zaman 6’şar aylık periyodlarla planladığımız eğitim çalışmalarımız oluyor. Bunları web sitemizde üyelerimize duyuruyoruz. İhtiyaç oldukça her aya en az bir eğitim çalışması konjektör gelişmeler ve diğer değişikliklere göre ilave yapıyoruz. Şuana kadar geçtiğimiz 6 aylık programa göre 14 tane eğitim çalışması planlamış ve üretmişiz. Bundan sonra yaz aylarında özel bir gelişme olursa maliyede sigortada borsada yeni durum oluşursa onların bilgilendirme toplantılarını yaparız onun haricinde eylül ayından itibaren yeniden bir 6 aylık çalışma programı dizayn ederek yürüyüp gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

1 Temmuz’da uzman bulundurma zorunluluğu başlıyor

Geçtiğimiz gün farkındalık semineri düzenleyen Oda Başkanı Yalçın konuyla ilgili olarak, ”Bu yıl 1 Temmuz 2017 de az tehlikeli grupta olan işyerleri için iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu başlayacak. Eğer bir erteleme olmazsa neler yapılmalı ne gibi durumlara dikkat etmeli işverenler tehlikeli ve çok tehlikeli grupta olup ihmal eden varsa eksiği olan varsa tamamlasın diye konunun direk muhatabı olan Bursa İş Teftiş Grup Başkanlığı Uzmanlarından grup Başkanı ve Müfettişlerin katılımıyla toplantımızı yaptık. İşverenlerden de katılımcılar vardı salonumuzda hem işverenler hem meslek mensupları hem de diğer konuyla ilgililerle güzel bir çalışma ürettik. Umuyorum ki Balıkesir’de bu alandaki eksikliğin doldurulmasına katkımız olmuştur” dedi.

“Tiyatro Turnesine çıkacağız”

27 Martta Dünya Tiyatro gününde bir oyun sergiledik. Manyas kuş cenneti Festivali kapsamında da 14 Mayıs günü Bandırmada oynamıştık. Önümüzde yine konuştuğumuz tasarlamaya çalıştığımız Bursa İstanbul Ankara Mardin turneleri var. Zeki Metin’in efsane oyunu Kabarelerden seçme Delice Yasaklar adlı oyunumuzu oynamaya devam ediyoruz.

Muhasebecilerin Gündemi

Bugün gündemimiz iş güvenliği ama kanunların uygulama sürelerine göre tartışacağımız meseleler bunlar. Yapılandırma beklentisi var, maliyenin yeniden yapılandırma yapacağı yönünde meclis çalışmaları yaptığını duyuyoruz. Birde yapılandırma konusunu izliyoruz bakalım gelişmelere hem meslektaşlarımız hem de mükelleflerle paylaşacağız.

 

Ülkenin yükü muhasebecilerin üstünde

Ülkenin yükü muhasebecilerin üstünde bir nevi diyen Oda Başkanı Yalçın,  Bizim angarya diye tabir ettiğimiz devlet kurumları arasındaki iletişimsizlikten doğan işlerin tanımlanması ve tamamlanması yönünde ekstra yüklerimiz var. Meslek mensuplarımızın tümü adına belli bir çalışma takvimini oluşturmak üzere bizde taleplerimizi Maliye, SGK, TUİK benzeri kurumlara iletiyoruz. Ülkedeki bizim meslek alanımızı paylaşan resmi kurumların çoğu birbirleri arasında gerekli protokolleri tanzim edemediğinden ülkedeki siyasal piyasanın bu alt üst halinden her yıl seçim yapıyoruz 10-15 yıldır. Her yıl sandığa gittiğimizden bu işleri bir türlü oturtamadığımızdan adeta memleketin bütün yüklerini muhasebecilere yaptırıyorlar bir nevi. Tabi ki bu takvimin rahatlamasını istiyoruz çünkü bizim her günümüz gündem. Dolayısıyla insani olmayan bir çalışma takvimi içindeyiz. Meslektaşlarımızın en büyük beklentisi angaryaların ortadan kaldırılması. Bizde bu konuda hem genel merkez nezdinde hem de ülkedeki  merciler nezdinde gerekli tepkileri veriyoruz. Hatta geçtiğimiz dönemlerde TUİK raporları meselesi için TUİK’in önünde bir basın açıklaması bir eylem ile gerçekleştirmeyi de tercih etmek zorunda kalmıştık. Umarım bir daha eylem yapmadan kendimizi anlatmayı başarırız.” dedi. Merhaba Haber Merkezi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu