GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Ahmet Akın “Ödeyin Kardeşim! Bu İnsanların Paralarını!”

Ahmet Akın “Ödeyin Kardeşim! Bu İnsanların Paralarını!”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın beraberinde İl Başkanı Serkan Sarı Merkez İlçe Başkanları Dilek Yalçın ve Hakan Şehirli ile birlikte il binasında bir basın açıklaması yaptı.

Söz Verdiniz Hani Mağdur Olmayacaklardı?

Yapılan zamlar, doğalgaz ve elektrik te kısıtlamalar ve son olarak YÖRSAN mağdurları ile ilgili verilen sözleri hatırlatan Ahmet Akın, “Söz verdiniz. Ödeyin kardeşim bu insanların paralarını. Bu insanlar hayvanlarını kesime götürüyor! Hani YÖRSAN iflası nedeniyle hiç kimse mağdur edilmeyecekti? Susurluk’ta isyan var. Hayvancılarımızda sıkıntı büyük. Görmezden gelmek ihanettir! Sütçümüzün çilesine ayrıca çare olmak zorundalar!” dedi.

“Bakanlar Boş Bakmayacak İşine Bakacak!”

Bakanlar gelip gidiyor. Eyvallah ancak; Bakanlar, boş bakmayacak işine bakacak. Herkes görevini yapacak diyen Ahmet Akın Balıkesir üvey evlat diye boşuna demiyorum dedi. Akın “Bandırma Bursa Yenişehir Osmaneli Yüksek Hızlı Tren Standartlı Demiryolu projesinin yıllardır verilen bir sözü var. Temmuz ayında ayrıca 3 yıl sonra bitirilecek diye söylendi.56 km lik kesimde altyapı devam ediyor yüzde 82 ilerleme sağlandı v.s..Bu proje yılan hikayesine mi dönecek? Bunu soruyorum. Milletin aklıyla alay etmeyin” dedi.

Dsc 0016

Ahmet Akın Hangi Önlemler Alındı Artık Duyalım Dedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın beraberinde İl Başkanı Serkan Sarı Merkez İlçe Başkanları Dilek Yalçın ve Hakan Şehirli ile birlikte il binasında bir basın açıklaması yaptı.Ahmet Akın CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısının başında Dursunbey’de yaşanan deprem sonrasında deprem konusunu akıllara getiren artçı sarsıntılara dikkat çekti ve toplanan paralarla nasıl önlemler alınıyor duyalım dedi. Akın “Dursunbey’de yaşanan deprem ile birlikte zamanın artık’ Bir daha yaşanmasın’ söylemleri ile değil önlem alınma zamanı olduğunu ifade etti, toplanan paralar milletin paralarıdır ve ayrıca bu zamana kadar ne önlemler alınmıştır bu soru cevap bekliyor” dedi.

“Üretimde Kısıtlamaya Gidildi”

AK Parti iktidarı yönetemiyor diyen Ahmet Akın, “İktidar Balıkesir’i üvey evlat görüyor dedi. OSB’de üretim konusuna dikkat çeken Akın jeneratörü olanlar kendi elektriğini kullanacaklar ama burada bir sorun var. Tek sorun İran’ın Doğalgazı kesmesi midir? Biz daha önce bunun yaşanabileceğini dile getirdik. Bir enerji buhranı yaratıldı. Ekonomi buhranı gibi enerji buhranı da yönetilemiyor. Enerjide arz güvenliğinin sağlanması için üretimi durduran hükumet zamlara çareyi de buldu. Krizden üreterek çıkacağız dendi. Enerji Bakanı çıktı dedi ki üretimde kısıtlamaya gideceğiz. Bu durum, ayrıca tedarik zincirini bozacak. Vatandaşa ürün maliyeti olarak yüklenecek. Her kesimden fedakârlık bekliyorlar ”dedi.

“Enerji Arz Krizi Yaşıyoruz”

Ahmet Akın,“Konuyla ilgili bakanlar özveri ile çalıştıklarını açıklıyorlar. Sizlerin huzurunda sormak istiyorum. Fedakarlığı ekonomiyi, enerjiyi yönetemeyen iktidar mı yoksa hayat pahalılığı altında olan vatandaş mı yapıyor? Fedakarlığı yüce milletimiz yapıyor. Hayat pahalılığı, yoksulluk, ayrıca zamlarla milletin belini büktüler. Şuan yaşadığımız ise plansız politikalardan bir tanesi. Enerji arz krizi yaşıyoruz.”

“Üretim Kaybı Maliyet Artışı Demek”

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın doğalgaz depolarına dikkat çekerek bu depolar dolu olmalı. Doluluk oranları yüzde 35 bile değil. Enerji politikalarının planlı ve orta vadeli programlarla düzeleceğini söylüyoruz. Enerji kaynaklarının kesintisiz vatandaşa ulaşmasını sağlamak gerekir. Sanayide yaşanan elektrik kesintileri, doğalgaz kısıtlamaları tedarik sıkıntısı demek. Üretim kaybı demek maliyet artışı demek. Vatandaşı yüzde 33’lük maliyet artışı ile baş başa bırakıyorlar.  Kriz çözülmezse ticarethane ve konutların elektrikleri de kesintiye uğrayabilir. Kısıtlama olduğu sürece benzer durum buralarda da yaşanabilir diyerek buna karşılık cevapları ne duymak istiyoruz. Planlı, ayrıca programlı ayakları yere basan programları duymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Dsc 0022

“Vatandaşları Faturalarla Çarpıyorlar”

Ahmet Akın, “Yılbaşı sonrası zamlar yapıldı. En sonunda doğalgaza da yapıldı. Elektrik zammı vs.. Bu konuda gelen faturalar 10 günlük. Faturayı eline alan vatandaş şaştı. Vatandaşa zulmediyorlar. Avrupa ülkeleri bu zamları yapıyor dediler. Bizimkiler zam üstüne zam yapıyor. Fedakarlık diyerek vatandaşa zam yapmak milletin aklıyla alay etmektir. Amasız, fakatsız ancak sız ülkede çıkan bir metreküp doğalgaz bizi mutlu eder önemli olan vatandaşa nasıl yansıyacak?  Faturalar düşecek dendi düşmedi. Özelleştirdiler fatura düşecek dendi düşmedi. Tarihin rekorlarını yaşıyoruz. Vatandaşı Faturalarla ayrıca çarpıyorlar.”

“4-5 Ay Sonra Et Ve Sütte Kriz Yaşanacak”

Balıkesir’imiz tarım, hayvancılığın sütün baş şehri. Gelinen noktada üreticimiz zorda. Süt üretici ve ayrıca besicilerimizde bıçak kemiğe dayandı. Mazot gübre girdi fiyatları üreticiye yansıdı. Balıkesir topraklarında ekimler ayrıca gübresiz yapılıyor. Bu önümüzdeki senelerde ortaya çıkacak ve verimsizlik il olarak önümüze gelecek. Tarım Bakanı tarımı bilmiyor bu nasıl olabilir? Bir kilo süt ile bir kilo yem bile alınamıyor. Tarım Bakanını tarımı bitirmek için ayrıca gelmiş diye düşünüyorum. Bunu da çile çeken tarım çiftçimizin dikkatine sunuyorum. Geçen yıl Balıkesir’de 20 bin kesim gerçekleşti. Bu ülkenin hayvanları, ayrıca süt inekleri mezbaha neye gidiyor, gözleriniz hiç mi yaşamıyor?4-5 ay sonra et ve sütte büyük bir kriz yaşanacak. Acilen önlem alınmalı. İçecek süt bulamayız. Balıkesirli süt hayvanını niye kessin? ”ifadelerine yer verdi.

“Çiftçimizi Çarptılar! Ne oldu Ödenecek Paraları Söz Verdiniz! Mağduriyet Olmayacaktı ?”

Geçtiğimiz hafta icradan YÖRSAN satıldı. Balıkesir’in önemli değeri YÖRSAN’ın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle geldiği durum. Balıkesirli üreticilerimiz bugün haklarını alamıyorlar. Esnafta aynı şekilde. Satıştan elde edilen parada üreticinin parasını karşılamıyor! Hani YÖRSAN’ın satışı nedeniyle kimse zarar etmeyecek ti? Hani üretici mağdur edilmeyecek ti? Yörsan’ın İflası Nedeniyle Kimse Mağdur Edilmeyecekti? Bunu milletvekilleri, iktidar yetkilileri söylemişti. Ne oldu bizim çiftçimizin hakkı? Çiftçimiz zaten zordaydı birde YÖRSAN ile çiftçiyi çarptılar. O gün mağdur olmayacak dediniz. Ne olacak şimdi bizim çiftçimizin alacakları? Bir hayvancıya bu kadar yüklenmek reva mıdır? Akıllarını başlarına alsınlar. Çiftçinin parası gitti ayrıca yetmedi birde çarpıldılar. Ödeyin bu insanların paralarını. Siz neyin peşindesiniz. Susurluk’ta isyan var. Hayvancılar sıkıntıda ne olacak şimdi? Ödeyin paralarını kardeşim ödeyin.”

“Mış Gibi Değil Gerçekten Olacak”

Balıkesir havalimanında başlamayan uçuşlar niye başlamıyor diyen Ahmet Akın bu konuyu da dile getirdik ancak Bakan diyor ki Uluslararası standartta hizmet verebilecek yönde tamam. Eeee o halde neden vermiyoruz? Buradan uçuş yapılması için bu konu kime bırakıldı? Balıkesir her şeyin en iyisine layık ve ayrıca çiftçiyi kazanmak gibi bir durumu var. Süt üreticisi üretimi bırakacak. Onlarla oynamayın. Akıllarla oynamayın. Gerçek anlamda görevinizi yapın ” dedi. Haber: Nursima Akyürek Fotoğraflar: M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu