Gündem

Ali Yerlikaya’dan Fırtına Uyarısı!

Ali Yerlikaya: 'Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayanlar dikkatli olmalı'

Ali Yerlikaya’dan Fırtına Uyarısı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, pazar günü Türkiye genelinde beklenen olumsuz hava koşullarıyla ilgili bir uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın yaptığı değerlendirmeler sonucunda 26 Kasım Pazar günü için 44 il için turuncu, 20 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yapıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, “26 Kasım Pazar günü (Yarın); Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD ülkemizde yarın beklenen olumsuz hava koşullarını açıkladı. 44 ilimiz için Turuncu, 20 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı” ifadelerine yer verdi.

Ali Yerlikaya'Dan Fırtına Uyarısı!

Bakan Yerlikaya, AFAD merkezlerinin tüm illerde 24 saat görev yapacağını vurgulayarak, “81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle Turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşerilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum” dedi.

Bu uyarının, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve olası risklere karşı hazırlıklı olmalarını teşvik etmek amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

 

Haber Merkezi

Yağmur Suyu Hasadı Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu