Gündemİlçe Haberleri

Altınoluk’ta Kundakçı Dede Camii Tatilcilerin Gözde Yeri

Altınoluk’ta Kundakçı Dede Camii Tatilcilerin Gözde Yeri . Edremit İlçesinde, Altınoluk Mahallesinde 2. Abdülhamit döneminde yapılan 139 yıllık Kundakçı Dede camii ilgi görüyor.

 

Altinolukta Kundakci Dede Camii Tatilcilerin Gozde Yeri

 

Altınoluk’ta Kundakçı Dede Camii Tatilcilerin Gözde Yeri . Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıl başlattığı restorasyon çalışması tamamlandı. Kundakçı Dede Camii’nin tavanı ahşap olan ve kalın taş duvarlara sahip. Ayrıca tek minareli olması dikkat çekiyor. Bu haliyle tatilcilerin dikkatini çekiyor.

 

Altinolukta Kundakci Dede Camii Tatilcilerin Gozde Yeri 1

 

“Tarihi eserlere sahip çıkalım”

Eski Altınoluk köyünde bulunan Kundakçı Dede Camii, yöredeki yazlıkçıların ibadet mekanı oldu. Camiyi ilk defa gördüğünü anlatan Kaan Tuna, restorasyonu gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Tarihi eserlere sahip çıkılmasını isteyen Burhaniyeli Kaan Tuna, “ Bu gün Körfezi gezerken Altınoluk’a geldim. Bu tarihi camiyi gördüm. İçinde namaz kılmak kısmet oldu. Cami ve çevresi çok güzel. Caminin olduğu yerden Altınoluk sahili de çok güzel görünüyor. Böyle tarihi eserlere sahip çıkmamız lazım. Restorasyonu yaptıran Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Herkesin bu camiyi görmesini isterim” dedi.

 

Altinolukta Kundakci Dede Camii Tatilcilerin Gozde Yeri 2

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesinin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesinde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 1.228.620’dir. İlin yüzölçümü 14.583 m²’dir. Ayrıca İlde km²’ye 82 kişi düşmektedir. Üstelik yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir. İlin denizden yüksekliği 145 metredir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, susurluk ayranı, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu