Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTariflerYaşam

Anna Pavlova Tatlısı ve Hikayesi

İsmini dönemin ünlü balerini Anna Pavlova’nın soy isminden alan Pavlova tatlısının hem hikayesi hem de tarifiyle karşınızdayız. Hikayesi içinizi ısıtacak, lezzeti ise kendisine aşık edecek! İşte Anna Pavlova Tatlısı ve Hikayesi…

Anna Pavlova Tatlısı Ve Hikayesi

Bir rivayete göre şöyle anlatılmaktadır;

Ünlü balerinin Avustralya ve Yeni Zelanda turnesine çıkma haberi herkesi çok heyecanlandırmıştır ve bunu önemli bir olay olarak kabul etmişlerdir. Pavlova’nın kaldığı otelin şefi Anna Pavlova’nın narin, zarafet dolu performansından adeta büyülenmiştir. Bunun ardından onun onuruna bir tatlı yapmak istemiştir. Güzel balerinin zarif tütüsünden esinlenerek hazırladığı tatlı, tıpkı bir balerin edasında narin, zarif görünümünün yanında hafif bir tat olarak yemeklerdeki yerini almaktadır. Fransız bezesini andıran alt kısmı tıpkı balerinin tütüsüne benzeyen görüntüye sahiptir. Ayrıca üstüne döşenen kremşanti bembeyaz kumaşı temsil etmektedir. Orman meyveleriyle üstü süslenen bu tatlı zaman içerisinde çok beğenilmiştir. Ayrıca kutlama yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Günümüzde Yeni Zelanda ve Avustralya için milli tatlı olarak kabul görmektedir.

Bu hafif tatlıyı evlerinde denemek isteyenler için biraz da nasıl yapılacağından bahsedelim

Öncelikle Gerekli Olan Malzemeler
  •  250 gr. pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı sirke
  •  6 yumurta akı
  • 1 paket krema
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • üstüne koymak için leziz orman meyveleri
Pavlova Tatlısı Tarifi

İlk olarak yumurta akları ile 1 çimdik tuzu birlikte iyice karıştırın. Ardından yumurtalar iyice köpürdükten sonra azar azar pudra şekerini, nişastayı ve sirkeyi de karışıma ekleyin. Harcınızı yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yavaşça aktarın. Daha sonra ortasını hafifçe bastırın. Ardından bir çukur oluşturun kenarlarını ise tıpkı bir balerin eteği edasında şekillendirin, dalga görünümü verin.

Önceden ısıtılmış fırında 1 saat 120 derece, daha sonrasında yarım saat 100 derecede pişirin. Pavlova piştikten sonra fırının kapağını hafif açık bırakarak 2-3 saat bekletin. Çırptığımız 1 paket kremayı da ortasındaki çukura dökün. Son olarak orman meyveleri ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak kremayı çırparken tatlandırmak için içine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.

Muhteşem Pavlova tatlısının sosu için bir limonun suyu ve kabuklarını, yarım su bardağı toz şeker ve bir yemek kaşığı mısır nişastası ile birlikte pişirin. Pavlova’nın üzerine açtığınız çukur üstüne sürün ve nefis orman meyvelerini ekleyin.

Ve afiyet olsun!

Anna Pavlova Tatlısı Ve Hikayesi

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu