Gündem

‘Artık Susmayacağız’

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, sağlıkta yaşanan şiddetin her geçen gün arttığını söyleyerek düzenlediği basın toplantısında artık susmayacaklarını dile getirdi.

 

 

 

Sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını söyleyen Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, ‘29 Mart 2017 de Aksaray’ın Eskil İlçesi’ne bağlı Bozcamahmut Köyü’ndeki Bozcamahmut Aile Sağlığı Merkezi’nde görevi başında karnından ağır şekilde yaralanan ve Aksaray Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan meslektaşımız Dr. Hüseyin Ağır, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamış, hayatını kaybetmiştir. Sadece kayıtlı olanlar üzerinden bir değerlendirme yapıldığında Türkiye’de günde 31 sağlık çalışanının sağlık hizmeti sunulan alanlarda şiddete maruz kaldığı görülmektedir’ ifadelerini kullandı.

 

‘Artık İsyan Ediyoruz’

 

Artık susmayacaklarını belirten Başkan Uçan şu ifadeleri kullandı; ‘Bu yıl 14 Mart Tıp Haftasında da 4 öncelikli talebimizden birisi, sağlıkta şiddet’in önlenmesi ve bu amaçla Sağlıkta Şiddet Yasası’nın  çıkarılması idi. Taleplerimizin ne kadar haklı olduğunu görmek dahi bizleri yaralıyor. Sağlıkta ve her alanda yaşanan şiddeti kınıyor, sorumluları hekimlerin vermiş olduğu sağlık hizmeti üzerinden politika yapmak yerine, ağırlaştırılacak cezalarla şiddete son verilmesinin sağlanması için göreve davet ediyor, şiddete davetiye çıkaran söylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz’ ifadelerini kullandı. Merhaba Haber Merkezi

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu