GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Atık Malzemelerden Sanatsal Dönüşüme

İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği sergide “Atık Malzemelerden Sanatsal Dönüşüme” çalışmaları

Atık Malzemelerden Sanatsal Dönüşüme

Yıl Sonu Resim Sergisi İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencileri tarafından geleneksel olarak gerçekleşmektedir. Bu yıl ikinci kez “Sanat ve Çevre” temasıyla 6-15 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacaktır. Atık Malzemelerden Sanatsal Dönüşüme…

Sergide öğrencilerin özgün çalışmalarının yanı sıra sanat tarihine iz bırakan sanatçıların eserlerinin tekrar yorumlanan hali yer alacaktır. Sergi izleyicilere atık diye nitelendirilen objelerin yaratıcı çalışmalarda nasıl değer kazandığını göstererek, ilham verecektir.

Atık Malzemelerden Sanatsal Dönüşüme

Resmi veriler

  • imalat sanayi işyerleri,
  • maden işletmeleri,
  • termik santraller,
  • organize sanayi bölgeleri (OSB),
  • sağlık kuruluşları,
  • hane halklarının 2020 yılında 30,9 milyon tonu tehlikeli olmak üzere toplam 104,8 milyon ton atık oluşturduğunu ortaya koymaktadır. Kişi başı çıkarılan atık miktarı her yıl katlanarak artmaktadır. Ayrıca atıkların doğaya yarattığı yük hakkında farkındalık yaratmak istenmektedir. Böylece çevreci ve sanatsever öğrenciler geleneksel yıl sonu sergi temalarını “Sanat ve Çevre” olarak belirlemiştir.
İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri yıl sonu sergilerini gerçekleştirecektir. Bununla birlikte bu yıl ikinci kez İstanbul’un önemli endüstriyel mirasından olan Müze Gazhane’de açacaktır. Sergi 6 Mayıs -15 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecektir. Öğrencilerin sanatsal yorumlarıyla çevreyi korumada aktif bir ses olmaları amacıyla düzenlenen sergide toplam 50 öğrenci çalışması yer alacaktır. Sergi ayrıca izleyicilere atık diye nitelendirilen objelerin yaratıcı çalışmalarda nasıl değer kazandığını göstererek, ilham verecektir. Bununla birlikte 9 Mayıs Salı günü ise İTÜ GVO Beylerbeyi Anaokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek atölye çalışması yer alacak. Ayrıca bu çalışmada Piet Mondrian tekniği ile balık ve kuşlar yapılacaktır.

Atık malzemeler öğrencilerin yaratıcı dokunuşlarıyla sanatsal çalışmalara dönüşmüştür.

Sergide yer alan çalışmalar hazırlanırken pek çok atık malzeme de yeniden değerlendirilmiştir. Kullanılan kağıtların ruloları, gazoz kapakları, plastik kapaklar, düğmeler gibi materyallerin de yer aldığı eserler sürdürülebilen bir bakış açısıyla hazırlanmıştır. Ayrıca kullanılan teknikler arasında seramik, atık malzeme, linol baskı teknikleri, iki boyutlu renkli resim teknikleri, kolaj ve tasarım çalışmaları, cam boyası, akrilik boya, mozaikler ve doku çalışmaları yer almaktadır.

Atık Malzemelerden Sanatsal Dönüşüme

Atık Malzemelerden Sanatsal Dönüşüme

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.
Görseller instagram adreslerinden alınmıştır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu