GündemTürkiye Gündemi

Avlu 2.Etap Cumartesi Günü Açılıyor

Avlu 2.Etap Cumartesi Günü Açılıyor

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin prestij projeleri arasında yer alan Çayderesi Rekreasyon alanı içinde yer alacak olan Avlu Balıkesirin 1.etabının ardından 2.etap ta açılacak.

 

GÜLBEN KONSERİYLE AÇILIŞ YAPILACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Avlu 2.etap açılışı için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Avlu açılışı sanatçı Gülben’in vereceği özel konser ile yapılacak. Züleyha Ortak’ında sahne alacağı konserle açılışı yapılması beklenen Avlu 2.etap özellikle gençlerin etkinliklere gösterdiği ilgi ile ön plana çıkıyor.24 Eylül 2022 Cumartesi günü saat 18.00’de Avlu Havuzlu Amfi Alanında açılış gerçekleşecek.

KENT MERKEZİNİ DEĞERLİ KILMA HEDEFİYLE ÇALIŞILDI

Kent merkezini değerli kılma hedefi ile, farklı hizmet birimlerini kentsel ölçekte kamusal alanda buluşturacak, şehrin yeşil alan kapasitesini yükseltecek öncü bir proje olarak tasarlanan Avlu çayderesi rekreasyonunu da içinde barındırıyor.

 

Avlu 1

 

İLK  ETAP TA  HEDEFLENENELER

Avlu Projesinin il etap çalışmasında kongre ve gösteri merkezi ile ticaret odası yer aldı.Ayrıca bu etapta gölet ve Çay Deresi manzaralı kafe ve restoranlara yer verildi. Fastfood markaları da bu etapta yerbuldu. Bu etabın ana karakteristiği projenin genel rekreatif dokusu ile uygun olacak şekilde yeme-içme alanları ile eğlenceyi destekleyen çocuk oyun alanı ve kişisel bakım, aksesuar gibi markalardan oluşmasını öngörülmüştü ve bu yönde inşa edildi.

İKİNCİ ETAP İÇİN NELER TASARLANMIŞTI?

İkinci etap için Avlu yetkilileri, 2017 yılında bir açıklama yapmış ve burası için şöyle konuşmuşlardı. “Projenin 2. etabında 8 salondan oluşan 832 kişilik bir sinema kompleksi alanımız mevcut.Projenin iki etabı arasındaki ana aksın arasında yaklaşık 40 özel çim heykellerdn oluşan özel bir peyzaj alanı ve farklı bitkilerin yer aldığı bir peyzaj koridoru mevcut. Yaklaşık 42 tane deniz konteynırından oluşmasını planladığımız alan ile bu özel peyzaj dokusunu bozmadan iki etabı birbirine bağlamayı ve alışveriş aksının sürekliliğini sağlıyoruz. Bu konteynır alanları aslında küçük küçük mağaza konseptlerini içinde barındıracak kuru temizleme, terzi, lostra, petshop ve kuaför gibi hizmet birimleri, spor giyim ve aksesuar markaları, yerel markalar, hediyelik eşya mağazaları da bu alanda yer alacak. Ayrıca projemizin başından sonuna kadar farklı noktalarda ve farklı konseptlerde 17 adet kiosk (büfe) mevcut olacak”  HABER. MUAHMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu