Gündem

AYAN, “YENİ NESİLLERE TANITMALIYIZ”

CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan Müslüman ve Türk Filozof olması sebebiyle İbn-i Sina’yı daha fazla tanıyıp, anlamanın önemine değinerek ömrünü bir çok bilimsel araştırmayla dolduran İbni Sina’yı yeni nesillere anlatmak gerektiğini ifade etti.

“İbn-i Sina’yı tanımalı ve anlamalıyız”

CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, 17-24 Ağustos İbn-i Sina Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “İbn-i Sina başta tıp olmak üzere bir çok alanda zirveye çıkmış ünlü bir Türk bilginidir. Yeni nesil gençlerimiz, çocuklarımız İbn-i Sina’yı belki sadece hastane adları ya da okullara verilen bir isim olarak bilse de bize düşen görev onun bizlere bıraktığı eserlere sahip çıkıp gençlerimize ve çocuklarımıza onu tanıtmak olmalıdır. Müslüman ve Türk Filozof olması sebebiyle de bizler, Batılı ülkelerden daha iyi İbn-i Sina’yı tanımalı ve anlamalıyız. Tıp alanında geçmişte olduğu gibi gelecekte de referans olmuş bilim adamımıza nesiller değişse bile sahip çıkmalı ve tanıtmalıyız” dedi.

CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan,” Her yıl Ağustos ayının 3.haftasını çeşitli etkinliklerle ‘İbn-i Sina haftası’ olarak kutluyoruz. Büyük Türk filozofu, bilgini ve hekimlerinden Pîri İbni Sînâ’yı bu haftayı fırsat bilerek çocuklarımıza, gençlerimize mutlaka tanıtmalıyız” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu