Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ta Duygu Sömürüsüne Geçit Yok

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Böylece, çöp konteynerlerinden topladıkları ekmekleri yiyor gibi görünenlere “dur” dedi.

 

Ayvalık’ta Duygu Sömürüsüne Geçit Yok… Zabıta ekipleri; Adana, Osmaniye, Hatay gibi kentlerden yazlık beldelere kendilerine ait minibüslerle geldiklerini tespit etti. Dahası, hep aynı taktiği kullanıp, vatandaşların duygularını sömüren dilencilere yönelik harekete geçti.

Ayvalık'Ta Duygu Sömürüsüne Geçit Yok

Operasyonda Yakayı Ele Verdiler

Sefa-Çamlık, 150 Evler, Aliçetinkaya mahallelerinin ve Cunda Adası eski yol ve sahil bölgelerinde operasyon gerçekleşti. Gerçekleşen operasyonlarda, araç trafiğinin olduğu cadde ve sokaklarda çöp konteynerlerinden topladıkları ekmekleri yiyormuş gibi yapan dilenciler yakayı ele verdi.

Ayvalık'Ta Duygu Sömürüsüne Geçit Yok

Ayrıca, şehir dışına gönderilen dilencilerle ilgili Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilerin minibüslerini de İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Devamında, ilçe sınırları içinde olmaları halinde yasal işlemler yapmaları yönünde bilgilendirdi.

Ayvalık'Ta Duygu Sömürüsüne Geçit Yok

Vatandaşlar Ceza İstedi

İHA’nın edindiği bilgiye göre, vatandaşlar ise bu tür insanların dilenciliği meslek haline getirdiğini, duygu sömürüsüyle mücadelede cezaların ağırlaştırılmasını istedi.

Ayvalık'Ta Duygu Sömürüsüne Geçit Yok

Kadın Dilenciye;

Bir günlük yani sabah-akşam yiyeceği olanın dilenmesi caiz değildir. Ayrıca, dilencinin önünde bir günlük yiyecek parası varsa, ona bir şey vermek caiz olmaz. Fakat önünde para yoksa veya çok az varsa, onun bir günlük yiyeceği olduğu bilinmediğinden sadaka vermek caiz olur. Son olarak, her gün az da olsa sadaka vermelidir.

..Ayvalık‘ta Duygu Sömürüsüne Geçit Yok…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu