Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Bakan Uraloğlu’dan YHT Açıklaması: Balıkesir’de Son Durum Ne Oldu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir açıklama yaptı.  Uraloğlu YHT çalışmalarına ilişkin de konuştu. Peki Balıkesir’de YHT’de son durum ne?

Bakan Uraloğlu’dan YHT Açıklaması: Balıkesir’de Son Durum Ne Oldu?

Bakan Uralogludan Yht Aciklamasi Balikesirde Son Durum Ne Oldu

İşte Uraloğlu’nun konuşmasından alt başlıklar:

“Demiryolu yatırımlarını bu dinamonun en önemli güç kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Bu çerçevede Asya, Avrupa ve Orta Doğu’yu birbirine bağlayacak, ‘Bir kuşak bir yol’ projesini ülkemiz açısından çök önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Bakan Uralogludan Yht Aciklamasi Balikesirde Son Durum Ne Oldu 1

Hızlı Tren Hattında Hangi İller Yenilikte Dahil

Bakan Uraloğlu, Mersin programı çerçevesinde Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Yenice Şantiyesinde incelemelerde bulundu. Uraloğlu, burada yetkililerden brifing aldıktan sonra yaptığı açıklamada, hattın, Türkiye’de yapımı devam eden en önemli demiryolu projelerinden biri olduğunu söyledi.

Balıkesir-Bandırma Hattı Ne Oldu?

Balıkesir’in Bandırma ilçesi ile ilgili kesin bir şey dile getirmeyen Bakan Uraloğlu, “Demiryolu yatırımlarını bu dinamonun en önemli güç kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Bu çerçevede Asya, Avrupa ve Orta Doğu’yu birbirine bağlayacak, ‘Bir kuşak bir yol’ projesini ülkemiz açısından çök önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu projenin orta koridorunun, bizim deyimimizle ‘Yeni İpek Yolu’ olması için ülke içinde doğu-batı ve kuzey-güney eksenindeki eksik ulaşım bağlantılarını tamamlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Londra’dan Pekin’e uzanan ‘Demir İpek Yolu’nun hayata geçmesi titizlikle ele aldığımız işlerin başında gelmektedir.

Son 21 yıl içinde inşa ettiğimiz Marmaray, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ve Ankara merkezli çekirdek hızlı tren hatlarımızda bu vizyonun ürünleridir. Bakü-Tiflis-Kars Hattı ile Türkiye’den, Batıda başta Bulgaristan, Macaristan, Almanya, Avusturya, Polonya, Romanya, Çekya, Slovakya, Sırbistan ve Fransa olmak üzere Avrupa’da birçok noktaya, Doğuda İran, Afganistan ve Pakistan’a, Kuzeyde Rusya’ya, Asya’da Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan ve Çin’e karşılıklı yük trenleri işletiyoruz. Şimdi Zengezur Koridoru ve Kalkınma Yolu projeleri ile iki yeni uluslararası hattı daha hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

Balıkesir’de Hızlı Tren Var mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu