Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir Deva’da Soğuk Duş Etkisi

Balıkesir Deva’da soğuk duş etkisi. DEVA Partisi İl Başkanlığından istifa ederek, Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Kemal Aydemir aday gösterilmedi. CHP listesinden 3.sıra adayı olarak dillendirilen Aydemir aday açıklamaları sonrasında kırgın olduğunu söyledi. Açıklamalar sonrası sosyal medyasındaki DEVA Partisi logolu paylaşımlarını geri çekti.

 

Balıkesir Deva’da soğuk duş etkisi. Geçmişte AK Parti’de yaşadığı kırgınlığın ikincisini yaşadığını belirten Aydemir,“ Balıkesir daha uyumlu olabilirdi” dedi. Partide ekip olarak verdikleri emeğe ilişkin üzgün oldukları mesajını verdi. Genel merkezde dengelerin son dakika gelişmeleriyle sonuçlandığına dikkat çeken Aydemir, “Gemileri yakmanın anlamı yok. Ben hiçbir zaman yakıp yıkıp giden biri olmadım. Bundan sonrada olmam ancak nihayetin de insanız ve kırgınım” dedi.

 

“Bir daha görev almayı düşünmüyorum”

 

Balıkesir İl Başkanlığından istifa ederek Milletvekili aday adaylığına başvuran Kemal Aydemir yeniden İl Başkanlığına dönecekmişsiniz sorumuza “hayır” yanıtını verdi. Aydemir adının Büyükşehir olduğu illerdeki tercihlere dikkat çekti ve Balıkesir’in adı büyük ancak henüz yeni gelişiyoruz ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisinin Milletvekili aday listesinde ilk sırayı CHP’nin eski İl Başkanı Serkan Sarı aldı. Bu CHP geleneğinde de bir ilki yaşattı. Bugüne dek CHP İl Başkanlığı yapmış yakın dönemde hiçbir il başkanı Milletvekili Adayı olmamıştı. Bu geleneği de Serkan Sarı yıkmış oldu. İkinci sırada Ensar Aytekin yer aldı. Daha sonra üçüncü sırada Deva Partisi kurucuları arasında yer alan Burak Dalgın’a yer verdi. Balıkesir’de beklenti Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir’in Bakanı olacak sözleriyle Ahmet Akın’a çevrildi. Akın’ında  Kemal Aydemir için kulis yürüttüğü. Ancak  Genel merkez kararlarının son dakika etkisinin gözardı edilemediği belirtiliyor.

 

Balıkesir’in 3.Sıra adayı Burak Dalgın bugün DEVA Partisinde İl binasında kendisini tanıtacak. Bursalı genç iş adamı dünde Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına destek için AHP meydanındaydı. TEV’den burs alarak kariyer çizgisini yurtdışında sürdürmüş olan Dalgın’ın Balıkesir’e dair ne söyleyeceği ise bugün belli olacak.

 

Haber: Semra Aman Akyürek

Daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu