Köşe YazılarıGündem

Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Yiğit’in Performansı Parmak Isırtıyor

Emniyet Müdürü Yiğit’in

Performansı Parmak Isırtıyor

 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne atandığından bu güne, 4 ay gibi kısa sürede ciddi ve önemli operasyonlara imza atan Hasan Yiğit ile ilgili birkaç kelam etmek şart oldu gibi.

Ama öncelikle, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü pozisyonu ile ilgili isimlerde şanslı bir şehir olduğunu vurgulayalım. Son dört dönemde de görev alan isimler, şehrin asayiş ve güvenliği ile görevlerini eksiksiz yerine getirdiler. Ayrıca, bu görev bilinci ile Balıkesir’de suça dair infial yaratacak her hangi bir olay ya da olay dizisinin yaşanmasına engel olduklarını hatırlatmak da gerekiyor.

Hatta, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılında bu cani ve hain girişime rağmen Balıkesir’de bir tek kişinin, tabiri caizse burnunun kanamasına bile izin vermediler. Ha keza, o kabus gecesinde dimdik durmayı başarmak bir yana, erken aldıkları tedbirler sayesinde olası ciddi olayların da önüne geçtiler.

Bunu hatırlatma nedenim, Hasan Yiğit ile önceki dönemi mukayese etmediğimi vurgulamak.

Hani “her Yiğidin bir yoğurt yiyişe var” derler ya, Amacım Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Yiğit’in “yoğurt yiyişine” ve kısa sürede sergilediği önemli performansına dikkat çekmek.

Örneğin, Yiğit Balıkesir’e göreve başladığı tarihten bu güne, bu kadar kısa sürede Ulusal ve Uluslararası etkileri de olan başarılı olan 10 büyük terör operasyonuna imza atma başarısını gösterdi.

Emniyet Muduru Hasan Yigitin Performansi Parmak Isirtiyor 01

Ki, bu operasyonlar PKK-KCK,DEAŞ ve FETÖ/PDY gibi eli kanlı terörist örgütlerine darbe vuran çok ama çok önemli operasyonlar.

Basın mensupları olarak bu operasyonlara gazete ve dijital yayınlarımızda yer verdik elbette. Hatta bu operasyonlar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından da ayrıca sosyal medya hesabından ayrıca dile de getirildi.

Dahası, Emniyet Müdürlüğü’nün rutin asayiş ve güvenlik uygulamaları da bu kısa sürede ciddi artış gösterdi. Biz bu farkı, basın mensubu olarak gelen bültenler ve takip ettiğimiz haberlerden net bir şekilde görüyoruz. Eminim okurlarımızda sayfalarımız ve Haber sitemizin ekranlarından bunu fark ediyordur.

Uyuşturucu ile verilen mücadelede de ha keza ciddi bir artış ve yoğunluk apaçık ortada.

Açıkçası atandığı günlerde Hasan Yiğit ismi ve kısa öz geçmişinden, Balıkesir’in şansının süreceğini tahmin etmiştim. Ama ne yalan söyleyeyim, Yiğit, bu kadar kısa sürede tahmin ettiğimden daha çalışkan ve daha başarılı işlere imza attı. Doğrusu etkileyici bir görev geçmişine sahip olan Hasan Yiğit’e de bu başarı yakışıyordu ve yakıştı da.

Unutmadan, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı her bir personelinde bu başarıda ki katkısını hatırlatmak istiyorum. Onlarda övgüyü fazlası ile hak ediyor ve onlara da ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.

Zira bizim evimizde ya da işimizde rahat, huzurlu ve güven içinde yaşamamızı sağlayanlar onlar. Yani kısacası hem can, hem de mal güvenliğimiz açısından her gün 24 saat aralıksız ter döküyorlar. Vatandaşlar ve hatta bizler bile çoğu kez, art niyetsiz bir şekilde bu çabayı unutuyoruz.

İşte bu vesile ile Başta Emniyet Müdürü Hasan Yiğit olmak üzere, tüm Balıkesir Emniyet teşkilatına teşekkür etmek istedim.

Kalın Sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu