Gündemİlçe Haberleri

“Balıkesir İçin Bir Fikrim Var”

‘Balıkesir için bir fikrim var’ anket ve projesi’ ni Balıkesir Kent Konseyi gerçekleştirdi. Gerçekleşen projede, il genelinde ve ilçelerde yeni fikirlere yöneltmeye ve il için yeni projeler atmaya olanak sağlıyor.

 

Vatandaşların ankette ne yapması gerek?

“Balıkesir İçin Bir Fikrim Var”… Buna göre Balıkesir Kent Konseyi’nin yapmış olduğu ankete başvuran vatandaşlar; akıllarına gelen fikirleri Balıkesir şehri için; tarih-sanat-kültür gibi geniş çaplı yelpazede fikirleri projeye dökecekler.

&Quot;Balıkesir İçin Bir Fikrim Var&Quot;

Ardından vatandaşların ismi soy ismi ve proje açıklaması olacak. Son olarak projeyi dosya haline getirip yüklemeleri gerekecek.

Balikesir Icin Bir Fikrim Varrr 1 Jpg

Başvuru tarihi ne zaman?

Konseyin başlatmış olduğu ankette belli bir zaman olmayıp, vatandaşlar istediği zaman dosya yüklemesi yapabilecekler.

Haber: Muhammed Can Akyürek

…”Balıkesir İçin Bir Fikrim Var”…

Kent Konseyi kime bağlı?

Konsey Yönetmeliği’nin, Kuruluş hükmünü 5393 sayılı Kanun’dan alan kent konseyleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerçekleştirdi. ”Kent Konseyi Yönetmeliği” uyarınca kurulur ve çalışırlar. Daha önce İçişleri Bakanlığı, 2006 yılında çıkan ve 2009 yılında değişen yönetmelik hükümlerine göre faaliyet gösterir.

Kent Konseyi nasıl oluşur?

(1) Kent Konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içinde, 8 inci maddede belirtilen üyelerden oluşur. (2) Kent konseyi genel kurulu ilk toplantısını yapmak üzere belediye başkanının çağrısı ile toplanır.

Kent Konseyi ne ise yarar?

Kent konseyleri, sürdürülebilir kalkınma, hemşehrilik hukuku, kentli hakları ve yönetişim kavramları etrafında kurumsallaşmıştır. Basitçe kentlerin ortak akılla yönetilebilmesi adına o kentin bileşenlerinden ve paydaşlarından oluşan katılımcı bir danışma kurumudur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu