İlçe Haberleri

Balıkesir Koyun Yetiştiricilerine Yeni Bir Destek Daha Sunuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "Koyunlarda Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında üreticilere destek olmaya devam ediyor

Balıkesir Koyun Yetiştiricilerine Yeni Bir Destek Daha Sunuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Koyunlarda Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında üreticilere destek olmaya devam ediyor. Bu yıl, Balıkesir genelinde Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyelerine yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında, üreticilere yüzde 75 hibeli damızlık koçlar dağıtıldı. Geçen yıl başlatılan projenin ikinci yılında, toplamda 259 damızlık koç üreticilere teslim edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın liderliğinde yürütülen proje ile koyun yetiştiriciliği destekleniyor. Bu yılki dağıtımda, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk ve Savaştepe ilçelerinde faaliyet gösteren üreticilere kura ile Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nden temin edilen merinos ırkı damızlık 165 koç dağıtıldı.

Balıkesir Koyun Yetiştiricilerine Yeni Bir Destek Daha Sunuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçen yıl iki ilçede 94 koç dağıtımı gerçekleştirildiğini ve bu yıl ise 4 ilçede daha 165 koçun dağıtıldığını belirtti. Toplamda 6 ilçede 259 koçun üreticilere ulaştırıldığını ifade eden Yılmaz, ayrıca yapılan çalışmalarla ıslah edilecek mera alanlarının belirlendiğini ve 800 dönümün üzerinde mera alanının ıslah edildiğini vurguladı. Başkan Yılmaz, bu kapsamda Balıkesir’e yün iplik fabrikası kurulacağını ve ilçelere damızlık üretim merkezleri kurulacağını da açıkladı.

Balıkesir Koyun Yetiştiricilerine Yeni Bir Destek Daha Sunuyor

Balıkesirli üreticilere destek olmak adına yapılan projelerle koyun yetiştiriciliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, yapağıdan da faydalanmak amacıyla Enstitü Müdürlüğü bünyesinde yün iplik fabrikası kurulacak ve bölgedeki üreticilerin gelirine katkı sağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tarımın önemine vurgu yaparak Balıkesir’in tarım potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için çeşitli projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

 

Haber Merkezi

Karesi Belediyesi’nden Yeni Yatırım

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu