Gündem

Balıkesir Kültürel Zenginlikleriyle UNESCO’nun Dikkatini Çekti

Balıkesir, UNESCO Öğrenen Şehir Sertifikası Aldı: Somut Olmayan Kültürel Miras Çalıştayı Başladı

Balıkesir Kültürel Zenginlikleriyle UNESCO’nun Dikkatini Çekti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen VII. Somut Olmayan Kültürel Miras Çalıştayı başladı. UNESCO Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, akademisyenler ve Yüksek Lisans ile doktora öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen açılışta, Balıkesir’e verilen “Öğrenen Şehir” sertifikası da teslim edildi.

Balıkesir, Her Kültürün Barış İçinde Uyumla Yaşadığı Demokratik Bir İl

Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, yaptığı açılış konuşmasında Balıkesir’in demokratik, saygılı ve barışçı bir demografiye dayalı olarak gelişen kültür, anlayış ve duyarlılığa vurgu yaptı. Şahin, coğrafi konumu, zengin tarih ve kültürü ile Balıkesir’in farklı uygarlıkların etkileşimiyle şekillenmiş bir örnek il olduğunu belirtti.

Balıkesirli Kimliği Kültürel Mirasla Şekilleniyor

Balıkesirli her bireyin kendi kimliğini oluşturan kültürel mirası benimseyerek yaşamına entegre ettiğini vurgulayan Şahin, Balıkesir’in kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu taşıdığını ifade etti. UNESCO’nun verdiği “Öğrenen Şehir” sertifikasının, Balıkesir’in kültürel mirasa sahip çıkma çabalarının bir teyidi olduğunu söyledi.

Balıkesir Kültürel Zenginlikleriyle Unesco'Nun Dikkatini Çekti

 

UNESCO Çalıştayında Yükseköğretimde Somut Olmayan Kültürel Miras Farkındalığı Tartışılacak

Çalıştayın bu yılki temasının “Yükseköğretimde Somut Olmayan Kültürel Miras Farkındalığı” olduğunu belirten Şahin, çeşitli sektörlerin uyum içinde yaşamını sürdürdüğü Balıkesir’in kültürel zenginliklerini gelecek nesillere aktarmak için projelerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu