Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Memur-Sen Temsilcisi Kurter: ‘Filistin zulmüne karşı tarafsızlık namussuzluktur’

Memur-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ercan Kurter, bugün düzenlenen bir basın toplantısında Filistin'de yaşanan zulme karşı güçlü bir tepki gösterdi. 

Balıkesir Memur-Sen Temsilcisi Kurter: ‘Filistin zulmüne karşı tarafsızlık namussuzluktur’

Balikesir Memur Sen Temsilcisi Kurter ‘Filistin Zulmune Karsi Tarafsizlik Namussuzluktur 1

Balıkesir Memur-Sen Temsilcisi Kurter, toplantısında “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” dedi. Siyonizme karşı onurluca direnen Filistinlilere omuz vermenin önemine vurgu yaptı.

“İsrail terör örgütüdür”

Konuşmasında Temsilci Kurter, İsrail’i terör örgütü olarak tanımladı. Temsilci Kurter, “İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor” dedi. Ayrıca, dünyanın iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulundu.

İsrail Hükümetinin Yaptığı Açıklamaları Kınadı

Soykırıma karşı verilen tepkiye odaklanan Temsilci Kurter, İsrail hükümetinin üyelerinin yaptıkları açıklamalara da dikkat çekti. İsrail Savunma Bakanı’nın “onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz” açıklamasını ve Başbakan Netanyahu’nun “Gazze’yi dümdüz edeceğiz” sözlerini vahşetin bir göstergesi olarak nitelendirdi. Kurter, İsrail’in bu kötülüğe dayalı rejiminin uluslararası hukuk ve insanlık değerlerinden yoksun olduğunu belirtti.

“Bu zulüm bütün dünyayı saracak”

Balıkesir Memur-Sen Temsilcisi Kurter, dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunarak “Bu zulüm bütün dünyayı saracak” dedi. Ardından İsrail’in bölgesel planları ve güvenliği için bölgeye gönderilen uçak gemilerinin gerçek amaçlarını sorguladığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin Suriye’deki haklı operasyonlarını desteklediğini ve emperyalist güçlere karşı güçlü bir sesle karşı duracaklarını sözlerine ekledi.

“Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız”

Balıkesir Memur-Sen Temsilcisi Kurter, son olarak, medyanın zulme karşı durmak yerine propaganda yaparak kirli bir rol oynadığını ifade etti. Temsilci Kurter, insanlığın sadece adaletle ayakta kalabileceğine inandığını vurgulayarak “Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız.” dedi.

Haber Merkezi

Gazze’de Morglar Doldu! Cenazeler Dışarıda Bekletiliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu