Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden Önemli Açıklama

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden Önemli Açıklama

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü, su konusunda önemli adımlar atıyor. BASKİ’nin, özellikle çevre kirliliği konusunda başlattığı projeler ayrıca dikkat çekiyor.

 

Balikesir Su Ve Kanalizasyon Idaresinden Onemli Aciklama 01

Bununla ilgili olarak geçtiğimiz gün BASKİ sevindirici bir açıklama yaptı. Açıklamada, Bandırma’da başlattığı Biyolojik atık su arıtma tesisi inşaatının hızla sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Erdek’te yürüttüğü kanalizasyon şebeke projesinin de %60 oranında tamamlandığını belirtti.

 Çevre Temizliği Adına Hayati Projeler

BASKİ’nin Bandırma ve Erdek’te yürüttüğü projeler çevre temizliği açısından da hayati önem taşıyor. Bu projeler, özellikle Marmara Denizindeki çevre kirliliğini önleme konusunda ciddi bir katkı sağlayacak.

“Bandırma İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” projesini önemli kılan ne?

İleri Biyolojik arıtım prosesi ile inşa edilen Tesisler tamamlandığında, Bandırma ve Erdek Körfezini kirleten evsel atık unsurları ortadan kalkacak. Böylelikle, geçtiğimiz yıllarda büyük yankı yapan müsilaj ve benzeri çevre kirliliği riski ortadan kalkacak. Daha temiz bir gelecek adına projeler bu nedenle oldukça öneli.

 

İleri Biyolojik Erdek Atıksu Arıtma Tesisinin %60’ı Tamamlandı

Erdek İlçesi Kanalizasyon Şebeke Hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi sona yaklaştı. BASKİ, proje kapsamında 61 bin 300 metre kanalizasyon şebekesini döşedi. Ayrıca,  terfi hatları ile 8.700 m3/gün ve 62.750 kişi kapasiteli İleri Biyolojik arıtım prosesine sahip Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinin  % 60’ı tamamlandı. Dahası, çalışmalarda hızlı bir şekilde  devam ediyor.

Balikesir Su Ve Kanalizasyon Idaresinden Onemli Aciklama 02

İleri Biyolojik Bandırma Atıksu Arıtma Tesisi Yapımı Hızla Devam Ediyor

Balikesir Su Ve Kanalizasyon Idaresinden Onemli Aciklama 03

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve BASKİ Genel Müdürlüğünce  müşterek olarak yürütülmekte olan, %84’ü Avrupa Komisyonundan hibe, %6,40’ı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hibe ve geri kalan %9,60’da nihai kullanıcı BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak olan, Bandırma Entegre Su Projesi kapsamında Bandırma İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinde 3 bin 500 metre terfi ve deşarj hattı ile 24.533 m3/gün ve 173.000 kişi kapasiteli İleri Biyolojik arıtım prosesine sahip, Atıksu Arıtma Tesisi yapımı bulunmakta olup, yapım işinin %35’i tamamlandı ve çalışmalar devam ediyor.

BASKİ Genel Müdürlüğü gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak adına su ve atık su hizmetlerini; insan odaklı, çevreye duyarlı, uluslararası standartlarla kaliteli ve verimli şekilde 7/24 sürdürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu