Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Aracın Patlaması Feci Korkuttu

Balıkesir’de bir araç sürücüsü, kısa süreli patlama geçirdi. İl genelinde hava sıcaklıklarından dolayı bir olay meydana geldiği yönünde tahminler oldu. Ardından, aracın patlama nedeni ortaya çıktı.

 

Aracı Durdurdular İtfaiye Çağırdılar

Balıkesir’de Aracın Patlaması Feci Korkuttu… Olay, Balıkesir merkezine 27 dk. (24,3 km) Balya Gönen Yolu ve Balya Ilıca Yolu üzerinde gerçekleşti. Gerçekleşen olay sonrasında vatandaşlar olayı itfaiye ekiplerine bildirdi.  Ardından, Balıkesir İtfaiyesi ekipleri gelip aracı kontrol etti.

Balıkesir'De Aracın Patlaması Feci Korkuttu

Yakıt Kaçağı Yüzünden Mi Yandı? Hararet Mi Yaptı!

Aracın yakıt kaçağından dolayı yanma meydana geldiği yönünde tahminler oldu. Dahası, hava sıcaklıklarının artması ile araçların hararet yapması da gündeme geldi.

Araç patlatma neden yapar?

Araba egzoz patlatma sorunu, aracınızın egzoz sisteminde bulunan bir sorun nedeniyle ortaya çıkma ihtimali var. Bu sorunlar arasında, egzoz borularının tıkanması, egzoz borularının yıpranması veya egzoz sisteminde bulunan bir parçanın arızalı olması gibi nedenlerin olma ihtimali var.

Balikesirde Aracin Patlamasi Feci Korkuttu 2

Araba ilk çalışmada neden patlatma yapar?

Patlama sesi yanmamış çig yakıtın egzozun ısısı ile yanmasından kaynaklanır. aracın lpg li ise benzinde bırakıp benzinde çalıştırırsan sorun çözülür. patlama sesi yanmamış çig yakıtın egzozun ısısı ile yanmasından kaynaklanır. aracın lpg li ise benzinde bırakıp benzinde çalıştırırsan sorun çözülür.

Arabayı çok zorlarsak ne olur?

Eğer araç 3000 devrin üzerinde için çok fazla durursak çok yakar, motoru da çok zorlar. Yani bir aracı ne kadar zorlarsanız aracın motoru o kadar eskiyecektir. Eğer arabayı sakin bir şekilde kullanılırsa herhangi bir bozulma veya aksamada da bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Egzoz patlaması nedir?

İçerisinden sıcak gaz geçen egzos susturucusu yani yastığa benzer parça sıcakken suya maruz kaldığında çürüyerek delinmesine patlama denir.

..Balıkesir’de Aracın Patlaması Feci Korkuttu…

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu