GündemEkonomiGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir’de Çiçek Gibi Proje

Balıkesir’de Çiçek Gibi Proje  OSB’de Parsel Satışları Başladı

 

 

Osbde Parsel Satislari Basladi

Balıkesir’de Çiçek Gibi Proje

Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, öncülüğünde bir proje daha hayata  geçti.  Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşu tamamlandı. Bununla beraber  OSB’de Parsel Satışları başladı.

Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi içinde bir proje daha hayata geçti. Ayrıca modern ve teknolojik seralarda, katma değeri yüksek süs bitkileri ve çiçek üretimi hedefi var. Bununla beraber Edremit’in sahip olduğu klimatik iklim özellikleri, lokasyon, lojistik avantajları ve kalifiye iş gücü sayesinde kısa sürede alanında önemli başarılar elde edecek. Ayrıca hedef süs bitkileri ve çiçek üretimine bağlı sanayinin gelişimi. Bunun yanı sıra tarım sanayi entegrasyonunun sağlanması amacı ön planda.

Proje Edremit İlçesi Çıkrıkçı Mahallesinde TDİOSB alanında kuruldu.Ayrıca en az 10.000 m2 büyüklüğünde 30 adet sera parseli var. Bununla birlikte 4.600 m2 büyüklüğünde 7 adet sanayi parseli bulunuyor. Bununla beraber Tüm alt yapı çalışmaları TDİOSB üstlendi. Ayrıca parseller için Balıkesir Valiliği resmi i̇nternet sayfasında satış ilanları yayınlandı.

Başvurular 16 Haziran 2023 itibariyle başladı. Bununla birlikte Başvuru Dilekçe Formu gibi belgelerin istendiği parsel talepleri 16 Ağustos 2023’te sona erecek.

Vali Şıldak’dan Açıklma

Vali Şıldak Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Bununla beraber tarımla sanayiyi buluşturan  yatırımın  Balıkesir’e hayırlı olmasını diledi. Şıldak;

“Edremit İlçesinde kurulan, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bölgeye yeni istihdam sahası da oluşturacak. Uzun süredir hazırlıkları devam eden ve bulunduğumuz süreçte hayata geçirilen projenin; modern tarım faaliyetlerini yaygınlaştırmasını, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla jeotermale dayalı süs bitkisi seracılığını ve iyi tarım uygulamalarını geliştirmesini, çiçekçiliğin yaygınlaştırılmasını, katma değeri yüksek ürünlerin elde edilmesi amacı var. Süs bitkileri ve çiçekçilik alanında Türkiye’de iyiler arasında olma özelliği taşıyarak faaliyet gösterecek OSB’miz Balıkesir’imize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Daha Fazlası İçin Tıklayın 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu