Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Eczaneye Saldırı

Balıkesir’de eczaneye saldırı.  Balıkesir Altıeylül İlçesi ‘n de bir şahıs  eczaneye saldırdı. Dün istediği ilacın verilmediği gerekçesiyle saldırı düzenleyen şahıs , aynı saldırıyı bu sabahta gerçekleştirdi.

Balıkesir’de eczaneye saldırı. Yeşil reçeteli ilacı reçetesiz almaya çalıştı. İlaçları reçetesiz alamayınca hem eczaneye hem de eczane sahiplerinin araçlarına zarar verdi.

 

Eczacı Ayşe Bedia Lapanta ve eşi Kadir Lapanta dün ilacı reçetesiz veremeyeceklerini söyledi. Buna istinaden sinirlenen şahıs etrafa zarar vermeye başladı. Hem sözlü hem fiziki saldırıda bulundu. Eczaneye ve Lapanta çiftinin araçlarına zarar verdi.  Bugün tekrar eczaneye gitti. Dün yapmış olduğu saldırıyı bugünde tekrar etti. Bu talihsiz olay karşısında Balıkesir Eczacı Odası açıklama yaptı.

Balıkesir Eczacı Odası yaşanan bu talihsiz olay karşısında ‘’ Birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu olarak görev yapan serbest eczanelerin korumasızlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.’’ açıklamasını yaptı.

Balıkesir Eczacı Odası, ‘’Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırganın hak ettiği cezayı alması için konunun takipçisi olacağız. Beyaz kod uygulamasının eczanelerde de uygulanması için yasal düzenlemenin yapılması talebimizi tekrar ediyor, bu ve benzeri olayların tekrar yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi’nde yer alır. Bundan dolayı ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunur. Böylece Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. Ayrıca İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 1.228.620’dir. İlin yüzölçümü 14.583 m²’dir. İlde km²’ye 82 kişi düşmektedir. Özellikle  yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir. İlin denizden yüksekliği 145 metredir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu