Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de Elektrik Kesintileri Tarih Oluyor

Türkiye’nin turizmin parlayan şehirlerinden biri olan Balıkesir’de enerji yatırımları sürüyor.

Balıkesir’de Elektrik Kesintileri Tarih Oluyor

Balikesirde Elektrik Kesintileri Tarih Oluyor 1

Türkiye’nin turizmin parlayan şehirlerinden biri olan Balıkesir’de enerji yatırımları sürüyor. 2023  yılı sonunda UEDAŞ tarafından kente toplam 400 milyon liranın üzerinde  yatırım gerçekleştirilmiş olacak.

400 Milyon Yatırım

Güney Marmara bölgesinde elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, yaz aylarında yoğun nüfusuyla öne çıkan Balıkesir’de yatırımlarını sürdürüyor. 400  milyon liranın üzerindeki yatırımın büyük çoğunluğunu aydınlatma, yer altı, havai hatlar ve trafo tesisi gibi şebeke yatırımları oluşturuyor.

Balikesirde Elektrik Kesintileri Tarih Oluyor

Yer Altında Dönüşüm

Planlamaya göre 70 kilometrelik enerji nakil hattı, Balıkesir Şehir Merkezinde yeraltı dönüşümü, yeni açılan cadde ve sokakların aydınlatma ihtiyaçları, imara açılan bölgelerin trafo ve şebeke ihtiyaçları ile SCADA kapsamında teknolojik yatırımlar hedeflenmiştir.

Balikesirde Elektrik Kesintileri Tarih Oluyor 2
Balıkesir’De Elektrik Kesintileri Tarih Oluyor

Elektrik Kesintilerine Yeni Düzen

650 bine yakın abonenin bulunduğu Balıkesir’de  , elektrik şebekesinin 7/24 uzaktan izlenerek ve uzaktan kontrol edilerek kesinti sürelerinin minimuma düşürülmesini sağlayan SCADA sisteminin de ise mevcutta  151 istasyonu bulunuyor.

Enerji yatırımları sayesinde hatlardaki yük eşit dağıtılarak abonelere daha sağlıklı elektrik enerjisi hizmeti sağlanabilecek.

Haber : Muhammed Can Akyürek

Bu habere bakabilirsiniz ; UEDAŞ Ve Muhtarların Enerji Buluşması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu