Gündem

Balıkesir’de Sıradışı Akvaryum!

Balıkesir’de Sıradışı Akvaryum!

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kepsut’ta Biyolojik Arıtma Prosesli Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını yaptı.

 

K 5

Tesisin arıttığı suyun tarımsal sulama kriterlerine uygun olması ve akvaryum balığının dahi suda yaşayabilmesi, tesisin çevreciliğini ön plana çıkardı.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kepsut’ta devreye aldığı ileri biyolojik arıtma prosesli atık su arıtma tesisinin açılışı oldu

 

24 OLAN TESİS SAYISI, 45’E ÇIKIYOR

BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, BASKİ’nin 2019’a kadar 24 atık su arıtma tesisiyle şehre hizmet verdiğini belirtti. Günal “Yücel Başkanımız göreve geldiğinde, şehirde atık su sorunu kalmamasına yönelik talimat verdi. 45 atık su arıtma tesisiyle 2,5 milyon insana hizmet edecek kapasiteye ulaşan bir arıtma tesisi ağına sahip olacağız” dedi.

 

‘ÇEVREYE OLAN DUYARLILIĞIMIZIN GÖSTERGESİ’

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Bugün güzel bir eseri ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesis, çevreye ne kadar duyarlı olduğumuzun bir göstergesi. Arıtılarak içme suyu berraklığına getirilen atık suları, tarım arazilerimizde değerlendireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

Bi

ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP

Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, doğaya yapılan yatırımın çok güzel bir örneği. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere uluslararası standartlara sahip bir tesisi Kepsut’a kazandıran Kepsut Belediye Başkanımız ve tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum”

 

R 1

‘ESERLERİMİZ MÜHRÜMÜZDÜR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Göreve geldiğimizde bu tesisin yaklaşık yüzde 60’ı tamamlanmıştı. Türkiye’ye örnek olacak bir tesisi tamamen işler hale getirip açılışını yapmak bizlere nasip oldu. Şehrin içinde daha az yer kaplayan, herhangi bir koku problemi yaşatmayacak, daha nitelikli ve kullanışlı bir tesisi Kepsut’a kazandırdık. Bunun gibi tesislerin sayısını artırmak istiyoruz. Balıkesir için çalışıyoruz, eserlerimiz mührümüzdür. Başta Kepsut Belediye Başkanımız İsmail Cankul’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu