GündemSiyaset

BALIKESİR’E CHP’DEN YILLAR SONRA GELEN TEMSİL HAKKI AKIN’DA

CHP’de uzun yıllardan buyana Balıkesir’de başarılı bir temsiliyet şansı olmamıştı diyen İl Başkanı Serkan Sarı destek ve kenetlenme ile bu başarının sağlandığını söyledi.

 

 

SARI “BALIKESİR’E GURUR YAŞATTILAR”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı dün CHP toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının ana gündemi Milletvekili Ahmet Akın’ın Genel Başkan Yardımcısı olması, Hürmüz Avcı’nın Kadın Kolları MYK’sına seçilmesi oldu.

Sarı, “Bugün hiçbir partiden Genel Başkan Yardımcılığı Balıkesir’den verilmemiştir. Balıkesir’i temsil edecek Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın ile tüm partililerimizle etkin bir mücadeleye ve etkili olarak sorunların çözümü olmayı başaracağız” dedi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ CHP’nin il örgütü adına 37.kurultay sonrasında bizleri temsil etmek üzere üst yönetim organlarında seçilmiş olan Parti Meclisinde ve devamında da genel başkan yardımcısı olarak görev alan sayın Ahmet Akın vekilimizi ve Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu MYK’sında görev alan Kadın Kollarımızı temsilen Hürmüz Avcı’yı tebrik ediyorum” dedi.

 

CHP, “5 SORUNA 13 ÇÖZÜM ÖNERİMİZ VAR”

CHP’li Balıkesir Milletvekili ve Enerji, Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından CHP İl Başkanlığı Binası’nda düzenlenen basın toplantısı, dün öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Düzenlenen basın toplantısında parti tarafından tespit edilen 5 maddede açıklanan ülke sorunları ve 13 çözüm önerisine değinildi.

 “Birlik içindeyiz, Temennilerimiz Ortak ”

Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Serkan Sarı,  “CHP olarak belirlediğimiz 5 temel sorun 13 çözüm önerisini sokak sokak gezerek halkımıza anlatacağız.” Dedi. Toplantıda sırayla söz alan vekiller Önce Balıkesir’de sonra tüm Türkiye’de iktidar olacağız mesajıyla birlik ve beraberlik içinde olduklarını, temennilerinin ortak olduğunu dile getirdiler.

“Ülkenin Kurtuluş Reçetesi Bizde “

Yapılan toplantıda açıklama yapan CHP’li Balıkesir Milletvekili ve Enerji, Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 5 temel sorun ve 13 çözüm önerisini genel hatlarıyla açıkladı. Vekil ve Enerji, Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akın,   “Şu an ki görevimizde İl Başkanlığı’mızın emeği büyüktür. Birliğin beraberliğin ne olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdik. Bu birliği bu şekilde Balıkesir’de devam ettireceğiz ki gelecekte başarılı işlere imza atalım. Ülkemizin geldiği noktanın kurtuluş reçetesini beraber yazacağız. Bu görev benim için büyük onur. Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)’n da Aylin Hanım ile beraber görev yapıyoruz bu durum bizim için büyük bir kazanım. Tüm bunların yanında, bu memleketin çocuğu olmak büyük onur. Balıkesirli olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

İşsiz, kadın, genç, esnaf, sanayici aklınıza gelebilecek herkesin sorunları için çözüm önerilerimiz var”

“Bizler ülkede yanlış gidenleri ve ortaya çıkan sorunları tespit etmek için çalışıyoruz. Bu ülkede parasını ödediğimiz halde geçmediğiniz yollar, parasını ödediğimiz halde kullanamadığımız hastaneler var. Şu an bu konular hakkında Milletvekilleri grubuyla çalışmalarımız var. Genel merkez ve danışman kadrolarımız oldukça geniş. Kalabalık kadrolarımızla hızlı bir giriş yapacağız yönetime. İktidarımız çok yakın. İktidar tünelinin ucundaki ışık göründü. CHP olarak bütün sorunlara hakimiz. İşsiz gençlerimiz, kadınlarımız, gazetecilerimiz, işçilerimiz sanayicilerimiz için herkesin sorunları için çözüm önerileri hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde parça parça sizlere bunları duyuracağız.”

Demokrasi Kağıt Üzerinde Kaldı

Şuan tespit ettiğimiz 5 ana sorun var. Birincisi ülke genelinde demokrasi kağıt üzerinde var olmaya çalışıyor. Yasama, yürütme, yargı ve medya 1 kişinin vesayeti alında. Yerel gazetelerimizin yaptığı çalışmalar sosyal sorumluluk bilinci ile ilerlemekte bunun için onlara teşekkür ediyorum.

 “Ekonomik Bağımsızlığımız Tehlike Altında ”

.İkinci sorun tespitimiz ekonomik bağımsızlığımızın tehlike altında olması. Sorumlu olan bakanların konuşmalarının altı boş. Bu dünya Saray’dan ibaret değil, fileyi alın çıkın pazara. Millet günü gelince bunun hesabını soracak.

“Her Şey Rant Uğruna Yapılıyor ”

Üçüncü sorunumuz olarak vergi toplanıyor ve borçlanmalar yapıyor fakat toplanan vergi de yapılan borç da bir avuç insanın rantı için yapılıyor. dış politikayı iç politika meselesi yapmak. Bu, gerçek anlamda bu ülkeye zarar veriyor. Oy uğruna gerçek ihtiyaçları; sadece oy rantı için yapmak, 83 milyona zarar veriyor

 “Eğitimin Siyasetle Alakası Yoktur, Olmamalı “

Dördüncü olarak tespit ettiğimiz sorun eğitim politikaları. Bilgi çağında çocuklarımız eğitim modellerinde bir denek olarak kullanılıyor. Bunun siyaseti yoktur, olamaz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın isminde Milli var bu konunun siyasetle alakası yoktur.

 “Toplumsal Barış Derin Yaralar Aldı”

Son olarak tespit ettiğimiz sorun ise etnik köken, kimlik, inanç, yaşam tarzı eksenli siyasetle toplumsal barış derin bir arar almıştır. Barış acilen yeniden sağlanmalı birlik olunmalıdır. Yapılan basın toplantısına İl Başkanı Serkan Sarı öncülüğünde, Genel Bşk Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, diğer CHP parti üyeleri katıldı.

Aytekin “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İçin Yarım Kalan İş Tamamlanacak”

Ensar Aytekin, “Balıkesir Türkiye’de önemli bir il. CHP’de bugüne dek CHP’den Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Parti Meclisinde zaman zaman Balıkesir temsil edildi fakat Merkez Karar Yönetim Kurulunda Genel Başkan Yardımcısı sıfatı bir ilk ve Kadın Kollarında MKY üyesi seçildi. Bu önemli. Merkezle Balıkesir’in bağını kurmak örgütümüzün başarısıdır. Önemli bir sınav verildi ve birlikte hareketi öğrenerek başarılı bir sonuç elde ettik” şeklinde konuştu Balıkesir’de ilk hedefin Milletvekili sayısını arttırmak olduğunu ifade etti. Yerel saeçimlerde yarım bıraktığımız ve Türkiye’yi kazanmak için feda ettiğimiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesini de alacağız” Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu