Gündem

BALIKESİRLİ UMUDA KALBİNİ VERDİ

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Operatör Doktor Burak Öztop Balıkesir’in organ bağışı konusunda duyarlılığın ve sağlanan bağış miktarının Türkiye’de ön sıralarda yer aldığını belirtti.

2 BİN 458 BAĞIŞÇI İMZA ATTI

İl Sağlık Müdürlüğünün ve hastanelerin çalışmaları ile 3 bin 196 kişiye organ bağış senedi düzenlendiğini ifade eden Müdür Öztop, 2bin 458 organ bağışı senedi ile Balıkesir Devlet Hastanesi’nin Türkiye 1.ci, 26 beyin ölümü ve 18 donör ile Türkiye’de 3.sırada olduğunu açıkladı.

Organ ve doku naklinde Balıkesir’in önemli bir başarı elde ettiğini söyleyen Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, ‘’Organ ve doku nakli tüm dünyada kabul görmüş bir tedavi yöntemi. Bizleri organ ve doku bağışı konusunda bu denli üzerinde durmaya iten neden; beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organ bağışı gerçekleştirebilme çabası.” dedi. İl Sağlık Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Öztop, “ 2018 yılının başından bugüne kadar hastanelerimizde 63 beyin ölümü tespiti yapılmış ve 33 tanesinin aileleri tarafından organları bağışlanmıştır” ifadesini kullandı. Bu konuda Atatürk Şehir Hastanesini tebrik eden Müdür Öztop, Balıkesir ili olarak 2018 yılını 27-28 pmp ile Türkiye 1. olarak tamamlayacağız. Bu sayının arttırılması için katkıda bulunan tüm kurumlarımıza ve vatandaşlarımızın ilgisine ve desteğine teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu