Gündemİlçe Haberleri

Başkan Cengiz Yağlı Güreşler İçin Toplantıda

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Türkiye genelinde yağlı güreşin yaygınlaştırılması amacıyla faaliyet gösteren "Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği"nin 2023 yılı kapanış toplantısına katıldı.

Başkan Cengiz Yağlı Güreşler İçin Toplantıda

Baskan Cengiz Yagli Guresler Icin Toplantida 1

Toplantıda alınan kararlar ve yapılan değerlendirmeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Cengiz, ata sporumuz olan yağlı güreşin gelecek kuşaklara aktarılması için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.

“2023 yılı kapanış toplantısını gerçekleştirdik”

Toplantının ardından konuşan Başkan Cengiz, yağlı güreşin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Başkan Cengiz, “Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin 2023 yılı kapanış toplantısını gerçekleştirdik. Toplantıda alınan kararların, ata sporumuz olan yağlı güreşin gelecek nesillere aktarılması adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Baskan Cengiz Yagli Guresler Icin Toplantida 2

“İvrindi Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz”

Başkan Cengiz, yağlı güreşin Türk milletinin tarihindeki köklü geçmişi ve kültürel mirası olduğuna vurgu yaptı. Başkan Cengiz, “Yağlı güreş, binlerce yıldır Türklerin geleneksel sporlarından biridir. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına İvrindi Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği çatısı altında iş birliği içinde, bu sporun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Baskan Cengiz Yagli Guresler Icin Toplantida 3

“Gelecek kuşaklara sağlıklı bir miras”

Toplantının sonunda alınan kararlar doğrultusunda İvrindi Belediyesi’nin yağlı güreş alanında yapacağı çalışmalara da değinen Başkan Cengiz, “Gelecek kuşaklara sağlıklı bir miras bırakmak amacıyla, yağlı güreşi destekleyen etkinlikler düzenlemeye ve bu spora olan ilgiyi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Alper Çobanoğlu

İvrindi’ye Yeni Yatırımlar Yolda

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu