GündemDünyadan HaberlerSpor

Basketbol Maçında Yumruklar Konuştu

Basketbol maçında yumruklar konuştu. Real Madrid ve Partizan maçında oyuncular arasında kavga çıktı.

 

Basketbol maçında yumruklar konuştu.  Real Madrid ve Partizan takımları arasında kavga çıktı. EuroLeague play-off turu ikinci maçında oyuncular yumruk yumruğa kavga etti.

 

1 71

 

Real Madrid oyuncusu Sergio Llull’un , Kevin Punter’e yaptığı faul sonrası arbede yaşandı. Yaşanan arbede yumruklu kavga dönüştü. Kavga sonrası hakemler maçı erken bitirmek zorunda kaldı.

 

2 59

Real Madrid ve Partizan’ın Wizink Center’de ki  karşılaşmasını 95-80 kazanan Partizan 2-0 öne geçti. Partizan’ın ev sahipliği yapacağı seninin üçüncü maçı 2 Mayıs Salı günü olacak.

 

3 42

4 29

 

5 46

 

6 16

 

7 9

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

 

Basketbol Hakkında

Basketbol elle idare edilen bir topla oynanan popüler bir takım oyunu ve spor dalı. Profesyonel basketbolda beşer kişilik iki takım, yerden yüksekliği Avrupa standartlarına göre 3,05 metre olan ve pota adı verilen, yere paralel konumdaki bir çemberden topu geçirerek, rakibinden daha fazla sayı yapmak suretiyle, on ikişer, onar veya sekizer dakikalık dört periyottan oluşan maçı kazanmaya çalışır.

Basketbol, ABD’nin Massachusetts eyaletinde, Springfield Genç Hristiyan Erkekler Birliği (YMCA) Eğitim Okulunda beden eğitimi öğretmeni olan Kanadalı Dr. James Naismith tarafından 1891’de icat edilmiştir. Atlet ve beyzbolculara kış antrenmanı yaptırmak amacıyla gelişti. Ayrıca amaç, tahtadan yapılmış altı kapalı şeftali sepetlerine futbol topunu sokmak. Basketbol sepeti yaklaşık 3 metre yükseklikte duvara monte edildi. Bununla beraber her sayıdan sonra basketbol topu sepetten elle çıkarttı. Daha sonra zamanla sepetin altını çıkardı. Sayı olan ancak sepete takılan toplar bir değnekle itilerek çıktı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu