GündemSiyaset

Biçki: “Rant danışmanlığı mı yapıyorsunuz?”

‘CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un danışmanlarından Mehmet Ali Ergin ve Caner Bingöl’ün gayrimenkul şirketinde üst düzey yöneticiler olduğunu söyleyerek ‘Bu iddialara cevap bekliyoruz’ dedi.

 

 

Küçüksan toplantısında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un ‘Yakınlarımın, akrabalarımın bu plan uygulamalarından bir metrekare arsa aldığını ispatlayabilirseniz ben istifa ederim’ sözlerini hatırlatan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un danışmanlarından Mehmet Ali Ergin ve Caner Bingöl’ün gayrimenkul şirketinde üst düzey yönetici olduklarını söyledi. Biçki, Mehmet Ali Ergin’in 1\5000’lik plan öncesi Karatepe bölgesinden 5 bin dönümlük arazı aldığını iddia etti. Ve Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a seslendi.

 

‘Halka Rağmen Belediye Başkanlığı Yapılamıyormuş’

Küçüksan’da esnafın doğru bir mücadele örneği sergilediğini söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un mevcut danışmanlarının 1\5000’lik planlardan önce Kabakdere ve çevresindeki  arazileri alışıyla ilgili bir takım iddiaların Balıkesir’de  çok konuşuluyor olması ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bugüne kadar bir açıklama yapmamış olması bizim de CHP olarak bu konuyu bir kez daha gündeme getirmemizi gerektirdi. Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kabul ettiği ve onayladığı 1\5000’lik planlarla ilgili KÜÇÜKSAN’daki esnafın direnişi, haklı duruşu karşısında Başkan Uğur’un geri adım atması, esnaf ve Balıkesir adına hayırlı olmasını diliyorum. Halka sormadan, esnafa sormadan yani halka rağmen Belediye Başkanlığı yapılamıyormuş. Bunu da görmüş olduk’ ifadelerini kullandı.

 

‘Bu İddialar Çok Büyük’

Balıkesir Büyükşehir Beleidye Başkanı A.Edip Uğur’un cevaplandırması istemiyle bazı iddiaları gündeme getiren CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ‘Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Küçüksan esnafı ile yaptığı toplantıda ‘Yakınlarımın, akrabalarımın bu plan uygulamalarından bir metrekare arsa aldığını ispatlayabilirseniz ben istifa ederim’ demişti. Biz de şimdi Balıkesir’de çok konuşulan bu konuyla ilgili Başkan Edip Uğur’a bazı sorular soruyoruz.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un iki danışmanı  Mehmet Ali Ergin ve Caner Bingöl’ün görevi nedir? Bu danışmanlar Büyükşehri Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a hangi konuda danışmanlık yapıyorlar? Hem danışman, hem de bir Gayrimenkul Portföy Şirketi’nde yönetici olunabiliyor mu?  Oluyorsa bu çok etik ve ahlaklı bir davranış mı? Çünkü danışman Mehmet Ali Ergin ile ilgili çok büyük iddialar var’ ifadelerini kullandı.

 

‘Hem Danışman Hem Şirket Yöneticisi’

Ergin ve Bingöl’ün Gayrimenkul  Şirketlerinde üst düzey yöneticiler olduğunu söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ‘Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un danışmanı Mehmet Ali Ergin, Re-Pie Gayrimenkul Portföy Şirketi’nin Başkanvekili. Ayrıca Danışmanlardan Caner Bingöl ise bu Re-Pie Gayrimenkul Şirketi’nin Yönetim Kurulu Üyesi.  Hem Belediye Başkanı’nın danışmanı olacaksınız. Hem de bir gayrimenkul şirketinin üst düzey yönetici olacaksınız. Ve iddialar şöyle ki; ‘Danışman Mehmet Ali Ergin’in Kabakdere civarından ve hatta Aktarma köyüne kadar 5 bin dönüm alanı aldığı, almak için köylüler ile konuştuğu iddia ediliyor, söyleniyor. Ve tüm bu arsa alım işleri 1\5000’lik planlardan önce oluyor’ dedi.

 

‘Plandan Sonra İmara Açıldı’

1\5000’lik plandan sonra bazı bölgelerin imara açıldığını söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ‘1\5000’lik planlar yapıldıktan sonra ise o bölgeler imara açıldı. O zaman sormazlar mı insana; ‘Ey danışman, senin işin Belediye Başkanı’na danışmanlık yapmak mı? Yoksa Balıkesir’e gelip arsa ve tarla işlerine karışmak mı? Bu iddialara cevap bekliyoruz. Balıkesir’in imar planlarının büyük bir bölümünü ENSPD adlı büyük bir şirket yapıyor. Bu şirket Balıkesir’i öyle çok seviyor ki. Pek çok projeye imza atmışlar. Bunun da araştırılmasını istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Rant Danışmanlığı Mı Yapıyorsunuz?’

Biçki,’ Şimdi ben soruyorum Mehmet Ali Ergin’e; ‘Siz Büyükşehir Belediye Başkanı  A. Edip Uğur’A bu şehrin yağmalanmaması için, bu kentte rant hesapları yapanlara karşı durmak için mi danışmanlık yapıyorsunuz? Yoksa siz gayrimenkul rant danışmanlığı mı yapıyorsunuz? Biz CHP olarak bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan cevap bekliyoruz.  A.Edip Uğur, çıkıp karşımıza danışmanlarını savunsun.  Bunları Balıkesir halkına anlatmadığınız sürece bu iddialar sizin üzerinize yapışıp kalacaktır.  Biz bu konunun takipçisiyiz’  ifadelerini kullandı.

 

Nihan Merve Yılmaz

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu