GündemTürkiye Gündemi

BİK Genel Müdürü Erkılınç: ‘İnternet medyasında gelecek var’

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Erkılınç, basının ayakta kalabilmesi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ve basın kuruluşlarının sorunlarına çözüm üreteceklerini belirtti.

BİK Genel Müdürü Erkılınç: ‘İnternet medyasında gelecek var’

Bik Genel Muduru Erkilinc Internet Medyasinda Gelecek Var
Bi̇k Genel Müdürü Erkılınç: ‘İnternet Medyasında Gelecek Var’

Malatya Ziyareti: Hassasiyetle Yaklaştıklarını Belirtti

Erkılınç, Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti ve konteynerlerde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Erkılınç, Basın İlan Kurumu olarak deprem bölgesine hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, deprem bölgesindeki gazete ve internet sitelerinin yerine getirmesi gereken kuralları 31 Aralık’a kadar esnettiklerini hatırlattı.

İnternet Medyasının Geleceğine İşaret Etti

Erkılınç, “Basın İlan Kurumu’ndan gelen gelirleri dijital medyaya yatırım yaparak değerlendirin. İnternet medyasında gelecek var. Yapabiliyorsanız yazılı basındaki faaliyetlerinizi de devam ettirin. Ancak maliyetler yük oluyorsa internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasıyla yeni bir imkân ortaya çıktı. Nitelikli bir internet haber sitesi oluşturarak Malatya basınının o köklü geleneğini sürdürebilirsiniz” dedi.

Malatya’nın Kültür Şehri Olduğunu Vurguladı

Erkılınç, Malatya’nın bir kültür şehri olduğunu belirterek, “Malatya, dergileri, yayıncıları ve yazarlarıyla güçlü bir şehir. Malatya’nın yaralarının sarılmasını canı gönülden istiyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Malatya’ya üçüncü gelişim, kenti daha toparlanmış ve canlanmış görüyorum. Daha güçlü bir Malatya’yı görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bik Genel Muduru Erkilinc Internet Medyasinda Gelecek Var 1
Bi̇k Genel Müdürü Erkılınç: ‘İnternet Medyasında Gelecek Var’

Adıyaman Ziyareti: Deprem Sonrası Sorunları Ele Aldı

Erkılınç, Adıyaman’a geçerek Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol’u makamında ziyaret etti ve Adıyaman basınının temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Depremin ağır hasar bıraktığı Adıyaman’da 13 meslektaşlarını kaybettiklerini belirten Erkılınç, basında ortaya çıkan sorunlara destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş Ziyareti: Güçlü Bir Basın İstedi

Erkılınç, Kahramanmaraş temasları kapsamında Vali Mükerrem Ünlüer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le görüştü. Burada, deprem sonrası şehirde yürütülen çalışmalar ve Basın İlan Kurumu’nun bölgedeki faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Erkılınç, “6 Şubat tarihinden bu yana şehirlerin en güçlü sesi olarak gördüğümüz basın emekçilerimizin her zaman yanında olduk. Deprem bölgesi olması nedeniyle gazete ve internet haber sitelerinin yerine getirmesi gereken kuralları yıl sonuna kadar esnettik. Önümüzdeki süreçte de basınımızın ayakta kalması için Kurum olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Osmaniye Ziyareti: Basının Sorunlarını Yerinde İnceledi

Erkılınç, Osmaniye programına Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ı ziyaret ederek başladı. Basın İlan Kurumu’nun çalışmaları ve basın işletmelerinin mevcut durumu üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Erkılınç, “Sorunlar ortak; çok iyi biliyor, yakinen takip ediyoruz. Ancak pandemi, deprem gibi olağanüstü dönemlerdeki hoşgörüyü, bir hakmış gibi görerek alışkanlık haline getirmek; her şeyden önce gazeteciliğin ölümü demektir” ifadelerini kullandı.

Bik Genel Muduru Erkilinc Internet Medyasinda Gelecek Var 2
Bi̇k Genel Müdürü Erkılınç: ‘İnternet Medyasında Gelecek Var’

Hatay Ziyareti: Basın Mensuplarına Destek Olacağını İletti

Erkılınç, temaslarının son durağı olarak Hatay’ı ziyaret etti. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ziyaret eden Erkılınç, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin geçici olarak faaliyet gösterdiği prefabrik işyerinde süreli yayınların temsilcileriyle buluştu. Depremlerde en çok yara alan illerden biri olan Hatay’ı önemsediklerini belirten Erkılınç, bölgede faaliyet gösteren basın mensuplarına destek olacaklarını ifade etti ve AFAD’a yapılan bağışın gazetelere teknik ekipman olarak ulaştırıldığını söyledi. // BİK Genel Müdürü Erkılınç: ‘İnternet medyasında gelecek var’

Basın İlan Kurumu, Deprem Bölgelerindeki Basını Desteklemeye Devam Ediyor

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın deprem bölgesindeki temasları, basının durumu ve ihtiyaçları üzerine yapılan görüşmelerle devam ediyor. Erkılınç, bölgedeki basın mensuplarına destek olmayı ve basının ayakta kalmasını sağlamayı hedefliyor. Deprem bölgelerinde yaşanan zorluklara rağmen, Basın İlan Kurumu’nun, basına yönelik desteklerini sürdürdüğü vurgulanıyor.

Haber Merkezi // BİK Genel Müdürü Erkılınç: ‘İnternet medyasında gelecek var’

BİK Müdürü Parlak’tan BGYC’ye Ziyaret

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu