GündemEğitim

BİLSEM DÜNYA 3.SÜ OLDU

Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Enis Zorbazer, Yiğit Zobu ve Nurefşan Kaymak’tan oluşan robot takımı, Çin’de düzenlenen World Adolescent Robot Contest 2019 Challenge Dünya Robot Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil ettiler ve dünya üçüncüsü oldular.

Çin’de düzenlenen World Adolescent Robot Contest 2019 Challenge Dünya Robot Olimpiyatlarında, Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Enis Zorbazer, Yiğit Zobu ve Nurefşan Kaymak, Türkiye’yi temsil ettiler. 20 Robot takımı arasından dünya üçüncüsü olan gençler, Balıkesir’in gururu oldular.

ORKAN “GURUR DUYDUK”

Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Harun İkiz danışmanlığında Çin’deki yarışmaya katılan öğrenciler başarılı performanslarıyla göz doldururken, gençleri ilk tebrik eden Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan oldu. Öğrencilerin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Enis Zorbazer, Yiğit Zobu ve Nurefşan Kaymak’ tan oluşan Robot takımımız, Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Harun İkiz danışmanlığında katıldıkları ve Çin’de düzenlenen World Adolescent Robot Contest 2019 Challenge Dünya Robot Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil eden Robot Takımımız 20 takım arasından Dünya 3.sü oldu. Bayrağımızı Çin’de dalgalandırarak, bizi gururlandıran öğrencilerimizi, danışman öğretmenimizi ve emeği geçenleri kutluyoruz” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu