Köşe Yazıları

BU NASIL SORUMSUZLUK

Bu aralar Büyükşehir Belediyesinin kötü ve ciddi bir sorumsuzlukla yönetilmesine dair bir çok örnek yaşanıyor.

İyi bir bütçe skoru yaparak siyasi bir avantaj yakalama peşinde olan Başkan Yücel Yılmaz, maalesef bu skorun peşinde İnsan sağlığını dikkate almadan koşuyor.

Depremlerle sarsıldığımız günlerde önemi acı bir şekilde ortaya çıkan Kentsel Dönüşüm Planı hakkındaki duyarsızlığı ve Covid-19 salgınının tehdidi altında olduğumuz bu günlerde, haşere ile mücadele gibi hayati bir konuda sorumluluktan kaçınılmasını, bu kötü yönetime örnek göstermiştik.

Ama ulusal düzeyde birçok insanın takip ettiği haber sitelerine düşen ‘yaşlılar istedi, Büyükşehir Getirdi’ haberi ve haberde kullanılan fotoğraf Büyükşehir Belediyesi’nin insan sağlığını hiçe sayarak algı peşinde koştuğu örneklerin en sonuncusu ve de en sorumsuzca olanı olsa gerek.

Covid-19 (koronavirüs) tehdidinde en büyük riski oluşturduğu ve korunması için evden çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlara, hiç ama hiçbir önlem almadan, Maske takmadan, Eldiven kullanmadan, 1 metre sosyal mesafe uyarısını dikkate almadan yardım götürülüyor. Yani her türlü temastan korumaya çalıştığımız yaşlılarımıza, açık alanda ve birçok kişi ile tedbirsizce temasta bulunan Büyükşehir Belediyesi Görevlilerince güya yardım ediliyor.

Başkan Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Vizyonunu Karesi’de bıraktığına inandığımı daha önce yazmıştım. Ama öyle görülüyor ki Yılmaz, bütçe skoru için insani sorumluluğunu da bir yerlere bırakmış. Öyle olmasa, balkondan sağlık çalışanlarını alkışlarken, kendi yönetiminde böyle hayati bir konuda sorumsuzluğa izin vermezdi

İşte o ciddi sorumsuzluğun Fotoğrafı ve Dileyen herkesin görebilmesi için haberin linki.

https://www.haberler.com/yaslilar-istedi-buyuksehir-getirdi-13040564-haberi/

Sokaakka

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu