Kamil AKYÜREK

BU SEFER OLMADI VEKİLİM!!!

Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’e göre ‘İlçe Bazlı Şehir Hizmeti Beklenti Analizi’ ve ‘Örgüt İklimi Algı ve Yönetim Süreç Analizi’ için Büyükşehir Belediyesinin ihale yolu ile yaptırdığı 569 bin TL tutarında ki AR-GE çalışması israfmış.

Aytekin’in önceki gün yerel medyaya yansıyan bu açıklamaları görmüşsünüzdür.

Aytekin Şahsen sevgi- saygı duyduğum, gazete ve gazeteciliğe yabancı olmayan, değerleri ile barışık ve bu değerler doğrultusunda yaşamını biçimlendiren bir isimdir. Açıkçası Vekil seçildiği andan itibaren de bu çizgisinden pek saptığını görmemiştim.

Ta ki önceki gün Balıkesir ölçeğinde kesinlikle bir ihtiyaç olan AR-GE çalışmasına israf diyene kadar.

Aytekin gibi donanımlı bir ismin AR-GE sözcüğünün sadece fabrikalarda, bilimsel laboratuvar ya da ticari pazarlama alanlarında değil, yönetim ve yönetişim, insan kaynakları gibi konular için de çok anlamlı bir sözcük olduğunu bildiğini varsaydığım için bu açıklamasını yadırgadım doğrusu.

Yadırgadım çünkü 2014’te Büyükşehir Belediyesi kurulduğundan beri bilimsel temelli ve Profesyonel yaklaşımla hazırlanmış ilk AR-GE çalışmasını israf diye nitelemiş Aytekin.

Üstelik bu AR-GE çalışması geride kalan beş yılda yaşanan beceri ve yatırım hatalarını dikkate aldığınızda ihtiyaç olduğu tartışılmaz iki ana başlık altında hazırlanmış.

Sevgili Ensar Aytekin’in bu açıklamalarının bir kısmına muhatabı olan Yücel Yılmaz cevap verir mi vermez mi onu bilemem.

Ama ben hem bir vatandaş olarak, hem de bir gazeteci olarak, çok doğru iki ana başlıkta belirlenmiş ve Büyükşehir tandansında Yapılmış bu AR-GE çalışmasını bırakın bir israf olarak görmeyi ayakta alkışlıyorum.

Dünyada ki gelişmiş ve refaha kavuşmuş toplumlar, sadece teknolojiye ayrılan AR-GE’ler ile değil aynı zamanda bu tip konularda yapılan araştırma ve geliştirme projelerine kaynak ayırarak kavuşmuştur refaha. Biraz irdeleyip Google amcaya sorarsanız bununla ilgili sayısız örnekle karşılaşırsınız.

Hadi ben de size ülkemizden ve bir kısmına katılma şansı bulduğum 90’lı yıllarda Eczacıbaşı Holding Grubunun ‘Örgüt İklimi Algı ve Yönetim Süreç Analizi’ başlığına benzer bir başlıkla yaptığı örneği vereyim. O dönem AR-GE projesine ayrılan bütçeyi tam olarak bilmiyorum. Ama eğitimi veren isimlerin saatine bin Dolar aldıklarını çok iyi biliyorum.

Şimdi sevgili Vekilim, AR-Ge ile ilgili ihale aşamasında yaşanmış bir yolsuzluk ile ilgili eleştirsen anlayacağım.

Yolsuzluk içeren bir bilgi paylaşsan HIRSIZLIK yapmayın diye bu köşeden haykıracağım.

İhaleyi alan firma ile ilgili yeterliliğini tartışmaya açacak bir bilgi paylaşsan Bravo diyeceğim.

Projenin sonucunu değerlendirip eleştirmiş olsan ayakta alkışlayacağım.

Ama Allah aşkına, AR-GE’ye para harcamak sizi daha da batırır, konkordato ilan edersiniz ne demek?

Hele hele bu araştırmayı sosyal medya üzerinden yapın, muhtarlara sormanız yeter gibi basit ve amatörce edilmiş cümleye ne demeli?

Bence bu açıklamalarınızı bir daha gözden geçirin sevgili vekilim.

Zira Balıkesir’in Kaliteli, Seviyeli muhalefete ve eleştiriye de ihtiyacı var…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu