GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Burhaniye’de Yapısını Güçlendirmek İsteyen Vatandaştan Harç Alınmayacak

Burhaniye’de Yapısını Güçlendirmek İsteyen Vatandaştan Harç Alınmayacak

 

Burhaniye Belediyesi Meclis Toplantısında Deprem Önlemleri Konuşuldu. Toplantıda  Başkan Kemal Deveciler Mevcut evlerini güçlendirmek isteyen vatandaşlardan harç ve ödemelerin alınmayacağını ve konunun komisyona gönderildiğini söyledi.

 

123 2

Evleri Güçlendirme için Harç Alınmayacak

Ören Yolu üzerinde geçici olarak durdurulan inşaatların durumu ve Edremit Körfezinde bulunan fayların deprem üretme potansiyeline sahip olması nedeniyle oluşabilecek bir deprem öncesi İlçe genelinde bulunan yapı stokunun gözden geçirilmesi, riskli bölgelerin belirlenmesi, alınacak önlemler ve vatandaşın bilinçlendirilmesi konusu ile ilgili müzekkereler Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ile İmar Komisyonuna birlikte havale edildi Öneri olarak meclise sunulan ve oy birliğiyle gündeme eklenen bir diğer madde olan; Burhaniye’deki vatandaşların evlerini güçlendirmek için yapacağı çalışmalarda belediye olarak tüm harç ve ödemelerin alınmamasını içeren müzekkere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

324

Başkan Deveciler “Harç ve Ödeme Almayarak Teşvik Edeceğiz”

Burhaniye Belediyesi’nin yapı kontrol ve denetimler konusunda hassasiyetinin artarak devam edeceğini belirten Başkan Deveciler, “Belediyemizde Yapı Kontrol Müdürlüğü, İmar Müdürlüğünden ayrı bir müdürlük. Çoğu belediyede bu böyle değil, depremden sonra Yapı Kontrol Müdürlüğünün ne kadar önemli olduğunu gördük. Belediye Meclisimizce alınan kararlarla ilçemizde yapılan konutların depreme dayanıklılığını arttıracağız. Mevcut evlerini güçlendirmek isteyen vatandaşlarımıza destek sağlamak için harç ve ödemelerini almayarak vatandaşları teşvik edeceğiz. Bunun için çalışmalarımız başladı, komisyonlarımız konuları değerlendirecek” dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu