Köşe YazılarıGazeteci Yazar Semra Aman Akyürek kimdir?

Büyükşehrin Fırtınalı Meclisi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi bir süredir durağanlığından kurtuldu. Adeta geçmişe döndü dinleyici koltuklarının bir dönem boş kaldığı meclis koltukları yine dolmaya başladı. Sadece onlar mı?  Elbette ki değil mecliste rakamlar önemli hale geldi çoğunluk berekettir denilerek kalkan eller zaman zaman hareketliliğe neden olan kalkışlara işaret etti.

Hatta o kadar olağan hale gelen “kaldır indir” söylemi Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Yücel Yılmaz’ın diline gelip, “ sadece kaldır indir için burada değiliz” söylemleri, whatsap gruplarında sohbet konusu olup gülüşmelere, eleştirilere vb… neden oldu. Şehirde o görüntüler belirli bir kesim siyasetçilerin “saklayalım” diyerek, depolarına attığı görüntüler olarak depoya atıldı.

Önceki gün gerçekleşen Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisine katılım gösteren AK Parti Milletvekilleri Mutlu Aydemir, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey meclise renk kattı. Vekiller şehirle ilgili konularda dinleyici oldu. Meclis salonuna ilk gelen vekil Mutlu Aydemirdi ve kendisine gösterilen Genel sekreterlerin oturduğu koltuklardan birine oturdu. Az zaman sonra diğer vekillerde gelerek Aydemir vekilin oturduğu bölüme doğru ilerledi. Burada AK Partili Belediye Başkanları vekillerle aynı salonda hatıra fotoğrafları çektirirken, olaya vakıf olan Burhaniye Belediye Başkanından farklı bir tepki geldi. Ali Kemal Deveciler soluğu meclis başkan vekili olan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın yanında aldı. ”Bakın bu aykırı genel sekreterlerin ve daire başkanlarının oturacağı yere bu mecliste, vekiller oturamaz bu olmaz” dedi Oda yetmedi Mutlu Aydemir’e bunun doğru olmadığını ifade eden cümleler kurdu. Milletvekilleri bu duruma haliyle bozuldular yüzlerinden okundu ancak, sakin davrandı. “Problem yok” dedi. Basın için ayrılan dinleyici koltuklarına geçti vekiller…

İlgili Makaleler

İl Tarım Müdürü Kurtuluş Candan Büyükşehir Belediye Meclisinde Balıkesir için önemli olan tarım konusunda bilgilendirmeler yaptı. Hangi ilçelerde üretim verim getirir ve yatırımla gelişme sağlanır diyerek konuların hassasiyetle takip edilmesini Başkanlardan istedi ve ilçelerinizde doğru yatırımlarla ilçenizin adınızın duyulmasına olanak sağlayabilirsiniz dedi. Özellikle aromatik bitkiler, termal zenginlikler öne çıktı.

Gündem maddeleri fırtına hızıyla yol aldı. Seri bir şekilde okundu çünkü maddeler öncesinde mevzubahis Kaz Dağları su nöbeti idi. Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan’ın konuşması sırasında Edremit Belediyesinde imar komisyonunda 5yılı aşkın görev yapmış AK Partili Murat Tuna “Artık yeter. Kapa çeneni” dedi ve sert rüzgarlar estirdi. Başkan Arslan kapa çeneni sözüyle parmağını salladı. Yaptırdığın onca inşaatlar yeter! diyerek meclise verilen 10 dakikalık ara ile birlikte meclis salonunun kapısına yöneldi. Konuşmaların dozu ile sesler yankılandı ve kızgınlıkla pekçok söylem ağızlardan çıkıverdi. Ne mi oldu?

Ne olur ne olmaz masalarda cam bardak bırakmayın Çay servisi yapmayın! Uyarıları verilen arada sıkça söylendi. Masalarda kağıt kalem lokum hariç camdan eser kalmadı. Sonuç : Verilen ara işe yaradı. Meclis 10 dakikalık aradan sonra gündem maddeleri ile fırtına hızıyla bitti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu