GündemSiyaset

Canbey: Balikesir Kuva-yi Milliye Ruhunu Koruyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balikesir’in İstiklal Harbinde bağımsızlık mücadelesinde önemli bir rol oynadığını belirterek Kuva-yi Milliye Şehri Balikesir’in Vatan söz konusu olduğunda daima on saflarda olduğunu, yine aynı ruhu taşıdığına inandığını belirterek 16 Mayıs Kuva-yi Milliye Günü’nü kutladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey 16 Mayıs 1919’da Balıkesir’de başlatılan bağımsızlık mücadelesinin 101. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda mesaj yayınlayan Canbey; “101 yıl önce Balıkesirimizde, Okuma Yurdu’nda ve Alaca Mescit’te toplanıp Heyeti Merkeziye’yi kurarak milli mücadele ateşini yakan, ülkemizin bağımsızlığı için kahramanlık destanları başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman askerlerimizi, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.” dedi.

BALIKESİRİMİZİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

‘Mevzu Vatansa gerisi teferruattır’ diyerek düşman işgaline karşı genç- yaşlı, çoluk-çocuk demeden cepheye koşan Kahraman Balıkesirliler adeta etten bir duvar örerek tam 13 ay boyunca düşman askerlerinin Anadolu’ya geçişini engelledi. İstiklal Harbi’nde Balıkesirimizin başlattığı mücadelenin büyük bir önemi var” diye konuştu.

DÜN İSTİKLAL HARBİ, BUGÜN 15 TEMMUZ, RUH AYNI RUH

Balıkesir insanının milli egemenlik ve millet iradesinin tesis edilmesi noktasında her zaman devletinin ve milletinin yanında kahramanca mücadele ettiğini söyleyen Canbey; “Balıkesir insanı kahramandır. Mücadeleden korkmaz. Devleti ve milleti için çok bedeller ödemiştir. İhtiyaç olduğunda da ödemeye hazırdır. Dün kuvayi ruhuyla istiklal harbinde düşmana geçit vermeyen Balıkesirimiz, bugün aynı ruhla 15 Temmuz’da sokaklara dökülerek darbecilere geçit vermemiştir. Allah yeni bedeller ödetmesin ama bağımsızlığımıza ve irademize yönelen her türlü tehditle mücadele zamanı geldiğinde, Balıkesirimiz tüm dünyaya kahramanlığını göstermeye hazırdır.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu