Spor

Cangök: “Oğuzhan Çapar’ları arttırmalıyız”

Cangök: “Oğuzhan Çapar’ları arttırmalıyız”

 

BAKEMENGA’NIN KAFASINI MENAJERLER KARIŞTIRDI

Bekamenga’nın kafası menajerler tarafından karıştırıldı ama düzelecek diyen Cangök:” Aynı şeyler Bekamenga için de geçerli. Bekamenga’nın da çaptan düştüğü zamanlar oldu. Beka, değerli ve çok iyi santraforlardan bir tanesi. Her takım Bekamenga gibi bir oyuncuyu ister. Ben de bu konuda şanslıyım. Avrupa’da böyle şeyler düzenli olduğu için burada yaşananlar ona biraz düzensiz geldi. Bu sefer menajerler de araya giriyor. Bunların sıkıntısı da oluyor. O süre zarfındaki birkaç vasat oynadığı maç oluyor. Ben bütün oyuncularımdan nasıl memnunsan ondan da memnunum. Sezon başından beri Bekamenga idman kaçırmadı desem yeri var yani. Son derece profesyonel bir oyuncu. Yani idmandan kaçmaz. Fazla çalışır. Şanssızlık yaşadık. Biraz daha fazla istememiz gereken maçlarda biraz daha az istedik. Sonuç alamadığımız maçlarda onun da etkisi oldu. Urfa maçında direkten dönen toplar gol olabilirdi.

 

BALIKESİRSPOR’DA HERKES GOL ATABİLMELİ

Takımda kaçırılan 2 penaltı sonrası çalışmalar yapıldığına değinen Can Hoca:” Antrenörler penaltı konusunda belli stratejiler izler. Oyuncu belirler. Biz de biri İshak diğeri de Foxi. İshak her idmandan sonra kalıp çalışıyor. Ayak içini iyi kullanan bir oyuncu. Şimdi ön libero da oyun oynayan bir futbolcu için gol atmak da kolay değildir. Biz iyi bir takım olacaksak defansta, sol libero da forvette gol atacak. Sadece biz Beka atacak diye bekleyemeyiz. Burak da gol atacak. Gol sayısını beşe, altıya çıkaracak. Gol atmaları lazım. Bunları yapamazsak zaten başarılı olamayız. Kalecimize bile kızıyorum bazen. Biz yüksek topların hiçbirini alamıyoruz.  En son bunu Altınordu maçında gördük. 8 Tane topl gelmiş Vukoviç’e . Bu topların bir tanesini tutup oyuna sokabilirdi. Bu sadece Vukoviç’in hatası değil. Stoperler de alışmamış. Ben Tommy’e ısrarla tembih ediyorum. ‘Ceza sahasını siz kaleciye bırakın. Ceza sahası dışında siz top alıp çevirin’ diyorum. Yüksek top oynadığımız zaman biz kafaya çıkamıyoruz. Kafaya çıkan insan yok. Orta sahamız kısa oyunculardan oluşuyor zaten. Eray,İshak, Foxi de öyle. Bir kalıyoruz Beka’ya. Bekamenga da arkası dönük oynadığı için topu kesiyor. Bu da aleyhimize bir durum. Fazla geri pas yaptığımız için seyirci kızıyor ama bunu yapmak zorundayız. Yapmazsak topa hakim olmazsak karşı takımın arkasından onu seyredip dururuz. Futbol da böyle bir oyun değil ki. Mutlu olmalısın. Futbolcu da mutlu olacak.”

 

OĞUZHAN ÇAPAR GENÇLERE GÜZEL ÖRNEK OLUYOR

Genç stoper Oğuazhan Çapar’a da bir parantez açan Can Cangök:” Oğuzhan daha evvel de oynayabilirdi. Genç bir oyuncu ve iyi oynuyor. Bizim ön libero, kaleci, stoperler, bekler, önlerinde Beka omurgamız. Hep omurga üstlendi bunu. Bu çocuklar benimle on maça çıktı. Bu çocukların kötü oynadı diyebileceğim bir tek Denizli maçı var. Diğerlerinin hepsinde içerde, dışarda net gol pozisyonları var. Verilmeyen penaltılar ve yanlış kararlar var. 7 Tane penaltı kazanmış bu takım. Denizli’de 2 puan, Altınordu’da üç puan gitti. Altınordu’da bir de haksız penaltı var. Bir de oyundan atılan oyuncu vardı. 7 puan kesin gitti. Etkiledi bunlar tabi. Biz 17 puan aldık. Bir 3 puan daha olsa şampiyonluk yolunda çok farklı bir yerde olabilirdik.  En az yedi puanımız kayıp. Ama ne yapalım ona da şükrediyoruz. Moral bozulup, takım da kötü olabilirdi. Benim takımım değerli bir takım. İkinci devre bizim için daha sağlıklı geçer. Ümraniye maçı öncesi yeni toparlanan kadrolarla birlikte daha başarılı işler çıkarabiliriz. Bir hafta daha zamanımız olsa çok iyi olabilirdik. Ben istiyorum ki hava şartları biraz daha kötü gitsin de bir hafta sonra filan oynansın maç. Biz de zaman kazanalım. Huzurlu takımlar bir şeyler yapıyor. Başakşehir’e bakıyorum ben mesela sıfır sorun huzurlu. Ümraniye yine öyle. “

 

MADDİ SORUNLARI AŞARSAK ŞAMPİYONLUK YAKIN

Takımın yaşadığı maddi sorunların aşılması noktasında birlik beraberliğin şart olduğunu vurgulayan Teknik Direktör Can Cangök:” Şehrin ileri gelenleri ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu birlik beraberliktir. Bir ve beraber olmazsak hepimiz sıkıntı çekiyoruz. Ülke de futbol da. Cumhurbaşkanımız her zaman söylüyor; ‘Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemler’ Ben bunu futbolcularımıza da her zaman söylüyorum. Ülkede futbol da bazı konularda çok kirlendi. Menajerler de çok sıkıntı yaratmaya başladı. Biri geliyor biri gidiyor. Berabere kaldığımız maçlarda da benim korkum yok. Çekilmem gerektiği zamanlarda çekilirim. Çünkü biz gözümüzü Balıkesirspor’da açtık. Her zaman Balıkesirspor’a farklı baktık. Bizim sevdamız farklı. Beni eleştiren de çok oldu. Geçmişi de iyi anlatamıyoruz zaten. Ben Balıkesir’de sevildiğimi biliyorum. Futbol oynadığım dönemde de iyi intiba yarattım. Teknik Direktörlüğümde de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Çünkü beni sevenin çok olduğunu sahaya çıktığımda hissettim. Hiçbir zaman endişelenmedim. Bunu futbolculara da söylüyorum; Ben alt liglerde olduğumda daha rahatım. Ben takımıma güvendim. Beni sevenlerin pozitif gücüne güvendim. Denizli maçında futbolcularıma da dedim; ‘Ben burada dimdik duruyorsam, dimdik durmaya da devam edeceğim. Bu sizlerin sayesinde’ dedim. Çatlak ses her zaman çıkar ama önemli olmak inanmak. Tabi insan kendi hakkında olumsuz şeyler duydukları zaman üzülür. Ama biz bunlara da dayanıklıyız. Eskiden şampiyonluklar geldi. İnsanlarımız nasıl sevindi. O günleri yaşatanlara da teşekkür etmek lazım. Bu günlerde mücadele edenlere de teşekkür etmek lazım. Herkes iyi niyetiyle birşeyler yapmaya çalışıyor.”

 

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ KEYFİMCE OLMUYOR, MECBURİYETTEN

Maçlarda Foxi’nin çıkıp yerine Nizamettin’i, sonrasında Mehmet Boztepe’yi alıp yerine Dodi’yi almasının geleneksel değişiklik olarak eleştirildiğini hatırlattığımız Can Hoca: “Ben her konuda mütevaziyimdir. Ama burada aynı adamı çıkarıyor diye eleştirildiğim noktalar oldu. Ben de görüyorum ama Burak bu takımın kaptanı. Burak’ı çıkarsam Burak’ı da takımı da kaybedeceğim. Benden o desteği görüp motive olmalı. Foxi hiçbir zaman kötü oynamadı. Kötü oynamadığı için bazen çıkarmak zorunda kaldım. Çünkü Nizamettin ile tempoyu biraz da arttırmanın çabasına girdim. Maçlardan sonra baktığımda da dediklerimin tuttuğunu gördüm. Nizamettin’i aldım çoğu zaman Foxi’nin yerine. Daha ofansif bir orta saha oyuncusu. Çıkan da ofansif bir orta saha oyuncusu. Yani hep öne aldım. Bolu maçında ikinci yediğimiz gol bizi sersemletti. Orada oyunu soğutmak istedim ve 90 da Doğa’yı oyuna aldım. Şans yanımızdaydı ama şanssızlıklar da çok oldu. Hatamız mutlaka vardır ama çaresizlikten yaptığımız hatalar oldu. Biz de dersimize çok iyi çalıştık. Sahada hem oynamak zorundasın hem de oynatmamak zorundasın. Şimdi Urfa deyip geçmemek lazım.  Biz karşı takımları çok küçümsüyoruz. Gaziantep’in harcadığı paralara bakmak lazım. Hala takviye yapıyorlar.  Herkes güçlenmeye çalışıyor. Ama bu takımların kadroları zaten güçlüydü.  Biz o güçlü takımlara karşı sıkıntılarımıza rağmen yine iyi sonuçlar aldık. Biz de Barcelona değiliz yani.  Bizim ligde maçları o gün daha fazla isteyen takım hep kazandı.”

 

BİZLER EKİP OLARAK BAŞARIYORUZ, HEPSİ ÇOK DEĞERLİ

Takımın aldığı her puanın birlikte çalışan ekip sayesinde kazanıldığını söyleyen Cangök:”  Maçlar benim geldiğim zaman televizyondan naklen yayınlanmaya başlandı. O zaman rakipleri televizyondan da izleme şansım oldu. Hata yapmamak adına hep izledik.  Oradan aldığımız bilgiler de bize katkı sağladı. Benim yardımcılığımı yapan oyunculara da çok teşekkür ederim. Burada görünen resim benim ama arkamızda destek veren çok insan var. Onların emekleri çok büyük. Kendi çocuklarımıza biraz daha değer vermeliyiz. Bir kere art niyetli insan yok. Bana saygı ve sevgilerini eksik etmiyorlar. Ben yeri geldiğinde onlara sahayı teslime diyorum.  Bu takımın da buna ihtiyacı var. Tabi ki benim de hoşuma gitmeyen şeyler oldu ama bu takımın genci de tecrübeli. Yaşlısı da zaten çok tecrübeli ve başarılı.  Vukoviç’e Allah Korusun bir şey olsa asla gözüm arkada kalmaz. Atila var. Böyle oyuncuların takımda olması büyük bir avantaj. İkinci yarıya iyi başlarsak arkası da iyi gelir. Transfer başlasa da yeni birilerini alsak, şansımız daha fazla olur. Gençlerimizi ligin ikinci yarısında oynasınlar diye değil, bu tecrübeyi kazanmaları için buraya getirdik. Getirdiğimiz çocukların sekiz tanesinden dördü zaten profesyonel. Bu havayı solumalarını istedim. Zaten sayısal eksiğimiz vardı. Şu an 18 kişiyiz. Çağatay’ın da biraz süre alıp, o hale gelmesi lazım. İnşallah Balıkesirpor Çağatay’ı kazanmalı. Ama kendini iyice geliştirmesi lazım. Şimdi imkanlar daha farklı. İnşallah yeteneklerini daha üst seviyelere çekebilirler. Diğer gençlerimizin hiçbir tanesi Oğuzhan Çapar değil. Oyuncular biraz daha eğitimli gelse bu çok iyi olacak ama bu sadece bizim için de geçerli değil. Bunların tek şansı kadronun iyi olması. Ancak o zaman oyuncu kendini daha iyi geliştirir. Şu seneyi sağlıklı atlatırsak herşey daha iyi olur. Bizle ya da bizsiz hiç önemli değil. Yeter ki Balıkesirspor halkıyla, yönetimiyle, Belediyesiyle, basınıyla ayakta dursun. O zaman biz gerek içeride gerekse dışarda her zaman destek oluruz.”

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek’te sürdüren Balıkesirspor , kentte yaşanan fırtına ve yoğun yağış nedeniyle çalışmalarını fitness salonunda sürdürdü.

 

Haber ve Fotoğraflar: İsmail Koca

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu