Gündemİlçe Haberleri

Çengel Caddesi’ne Sıcak Asfalt

Çengel Caddesi’ne Sıcak Asfalt. Balıkesir’in dört bir yanında sıcak asfalt serimi gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karesi İlçesi Çengel Caddesi birinci etabını tamamladı.

 

Cengel Caddesine Sicak Asfalt Jpg

 

20 İlçede Yol Çalışması Gerçekleşti

Çengel Caddesi’ne Sıcak Asfalt. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçede hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak için projelerini hayata geçiriyor. Birçok noktada şehir içi trafiğin rahatlatılması amacıyla yol genişletme ve dönel kavşak çalışmaları yaptı. Ayrıca ekipler şimdi de deformasyona uğramış olan yollarda trimer kazısı gerçekleştiriyor. Sıcak asfalt serim uygulaması yapıyor.

 

Cengel Caddesine Sicak Asfalt 1 Jpg

 

Çengel Caddesi 21 Ağustos’ta Hizmete Başlıyor

Dursunbey’den Edremit’e, Sındırgı’dan İvrindi’ye kadar birçok ilçede tonlarca sıcak asfalt serimi gerçekleşti. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı; taşıt yükü nedeniyle deformasyona uğrayan; Altıeylül İlçesi Cengiz Topel Caddesi, Atay Caddesi, Soma Caddesi ve Şehit Birol Koç Caddesi Karesi İlçesi Altay Caddesi, asfaltlama çalışmalarını tamamladı. Birinci etabını tamamlanan ve trafiğe açılan Karesi İlçesi Çengel Caddesi’nin ikinci etabı da bitti. 21 Ağustos Pazartesi günü trafiğe açılıyor olacak.

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Ayrıca önemli bir kısmı Marmara’dadır. Kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeker.

Güneyinde Manisa ve İzmir, batısında Ege Denizi ve Çanakkale, doğusunda Kütahya ve Bursa, kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir.  Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları olduğu için, tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsayan Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip,  Beylikler kurmuşlardır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Başkan Yardımcısı Canlı: Kültür ve sanatın yanındayız ! - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu