Gündemİlçe Haberleri

CHP’li Akın: “Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangında Seferber Oldu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, dün başlayan ve hala devam eden Çanakkale’deki orman yangınıyla ilgili belediyelerin seferber olduğunu ifade etti.

 

CHP’li Akın: “Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangında Seferber Oldu”… Genel Başkan Yardımcısı Akın, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, “AFAD ile koordineli bir şekilde Çanakkale’deki yangınla mücadele için toplam 40 ağır araç ve 50 personel çalışma yürütüyor. Talep gelmesi durumunda bütün büyükşehir belediyelerimiz yardıma hazır” ifadelerine yer verdi.

Chp'Li Akın: &Quot;Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangında Seferber Oldu&Quot;

” Türkiye’nin dört bir yanındaki yangınlara müdahale etmek için seferber oluyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yazılı açıklama yaptı. Yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale’de dün başlayan ve devam eden orman yangınına müdahale kapsamında; İstanbul, Ankara. İzmir, Eskişehir ve Tekirdağ belediyelerine bağlı araç ve personelin bölgede çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Chp'Li Akın: &Quot;Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangında Seferber Oldu&Quot;

Ardından, şunları dile getirdi: “Ormanlarımız bizim milli servetimizdir. Son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak orman yangınları yaşıyoruz. Yaşadığımız orman yangınlarına karşı mücadele için belediyelerimiz hem teknik imkanlarını geliştirdi. Hem de kalifiye personelini artırdı. Türkiye’nin dört bir yanındaki yangınlara müdahale etmek için seferber oluyorlar. Bu kapsamda başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere belediyelerimiz Çanakkale’nin Kayadere Köyü dolaylarında çıkan orman yangınının büyümesi üzerine AFAD ile koordinasyon halinde söndürme çalışmalarına katılıyorlar. İtfaiye araçları, iş makineleri ve dozer yangınla mücadele ediyor. Devamında, ekskavatör ve tankerlerden oluşan 40 araç mücadele ediyor. Bunun yanında, yaklaşık 50 personel de sahada orman yangınıyla mücadele ediyor. AFAD’tan talep gelmesi durumunda diğer belediyelerimiz de destek vermek için hazırlıklarını tamamlamıştır.”

En çok yangın; Sonuçları itibariyle büyük bir afet olan orman yangınları ülkemizin daha çok Ege. Akdeniz ve Marmara bölgelerinde görülmektedir. Bu bölgelerde, özellikle yaz mevsiminde sıcaklık, yağış, bağıl nem ve rüzgâr gibi iklim elemanlarının gösterdiği özellikler, yangınlar için elverişli bir ortam oluşturur.

..CHP’li Akın: “Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangında Seferber Oldu”…

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu