İlçe HaberleriSiyaset

CHP’li Sarı: ‘Otobüsleri şahsi reklam panosuna çevirdi’

Balıkesir'de CHP Milletvekili Serkan Sarı ve İl Başkanı Erden Köybaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı kamu alanlarını şahsi reklam panosu olarak kullanmakla suçladı.

CHP’li Sarı: ‘Otobüsleri şahsi reklam panosuna çevirdi’

Chpli Sariotobusleri Sahsi Reklam Panosuna Cevirdi 1

Balıkesir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Serkan Sarı ve CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı kamusal alanı işgal etmekle suçlayarak sert açıklamalarda bulundu. Sarı ve Köybaşı, Yücel Yılmaz’ın belediyenin ve vatandaşların parasıyla alınan otobüsleri şahsi reklam aracına dönüştürerek kamusal alanı işgal ettiğini öne sürdü.

Chpli Sariotobusleri Sahsi Reklam Panosuna Cevirdi 2

“Otobüsleri şahsi reklam aracına dönüştürerek kamusal alanı işgal etti”

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, yaptığı açıklamada, “Bugün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, halkın, belediyenin ve vatandaşların parasıyla alınan otobüsleri şahsi reklam aracına dönüştürerek kamusal alanı işgal ettiğini görüyoruz. Vatandaşların kullanımına sunulması gereken bu otobüsler, Yücel Yılmaz’ın kendi reklamını yapmak için Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda birer reklam panosu gibi sıralanmış durumda. Bu durum sadece burayla sınırlı değil; Balıkesir’in farklı köşelerinde de otobüsler, Yücel Yılmaz’ın kişisel hedefleri için reklam aracına dönüştürülmüş durumda” dedi.

“Açıkça çağrımızı yeniliyoruz: Bu işgale son verin”

Sarı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Gün içinde bu meydanda kendisi ile ilgili pankartlar bulunuyordu, sadece kendi reklamını yapabilmek adına. Kiraladığımız duvardaki reklamdan rahatsız olan, şehrin sokaklarını işgal etmiş olan kişi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dır. Yücel Yılmaz’a buradan çağrıda bulunuyoruz: Vatandaşların geçiş ve yürüyüş alanı olan meydanlardaki işgale son verin. Vatandaşa hizmet etme önceliğinizi gösterin. Sorumluluğunuz milletimize hizmet etmek, halkın parasıyla alınan otobüsleri halkın kullanımına tahsis etmektir. Ne yazık ki, vatandaşlarımız bu otobüsleri kullanamıyor, sadece Yücel Yılmaz’ın şahsi reklamını izlemek uğruna. Açıkça çağrımızı yeniliyoruz: Bu işgale son verin.

Chpli Sariotobusleri Sahsi Reklam Panosuna Cevirdi 3

“Bir pankarttan bu kadar korktuysanız, 90 gün boyunca kabus göreceksiniz”

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı ise konuşmasında, “Özel mülkten kiraladığımız alana astığımız, üzerinde hiçbir siyasi parti logosu bulunmayan pankarttan rahatsız olup bütün zabıtayı oraya yığan anlayış, maalesef kamuoyunun haklarını kullanarak burada reklam yapıyor. Buradan yurttaşların geçiş alanını kapatıyor. Demek ki burada yasalar, yukarıda oturanların diledikleri gibi uygulanıyor. Halkın kullanımına açık olan yeri halka bırakın. Halkın kullanması gereken araçları taşıtları halka sunun. Kendi şahsi ikbaliniz uğruna yasaları kullanmaya kalkmayın. Gelen zabıta arkadaşları alet etmeyin. Varsa yapabileceğiniz bir şey, resmi tebligat yapın; biz gereğini yapalım. Biz kamunun yanında kamunun takipçisiyiz. Yücel Yılmaz, halka ait olanı gasp etme. Bir pankarttan bu kadar korktuysanız, 90 gün boyunca kabus göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Haber: Elif Şahin

Ahmet Akın’dan Adaylık Açıklaması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu