GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu beş hedefini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı tanıtımında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Yönetecek kişinin kavga değil bütün kenti kucaklaması lazım. Ekrem İmamoğlu böyle bir yapıya sahip mi? Evet. Örnek Beylikdüzü yedi rengi orada tutan arkadaşımız. İstanbul’u seven arkadaşımız. İstanbul için yapacağımızı çok şey var” dedi. Ekrem İmamoğlu ise, “Bugün tarihi bir gün. Burada hep birlikte tarihi yolculuğa çıkıyoruz. Bu güzel şehir İstanbul için zafere ulaşacağız. Kazanan İstanbul ve tüm hemşehrilerimi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haliç Kongre Merkezi’den yapılan tanıtım toplantısına başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, CHP Milletvekilleri, CHP ve İyi Parti İstanbul İl yöneticileri ile çok sayıda CHP üyesi, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul sıradan bir kent değil. İstanbul’u yönetmek için deneyim, bilgi ve birikim lazım. Bu irade de Ekrem İmamoğlu’nda var. İstanbul’u yönetmek sıradan bir olay değil. Bilgi, birikim ve deneyime ihtiyaç var. Biz adayı bunları düşünerek adayımızı belirledik.ö şeklinde konuştu.

İstanbul’un pek çok sanatçı için ilham kaynağı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a aşık olursunuz. Bu kent sizi yürekten yakalar. Burası Fatih’in fetih ettiği ve bize emanet ettiği bir kenttir. İstanbul’u Fatih’in fethettiği ve bize emanet ettiği bir ruhla yönetmek zorundayız. Çünkü İstanbul’u alan kahraman, buranın ne olduğunu çok iyi biliyordu. Burası her şeyi ile çok güzel bir kenttir. O güzellikleri izlerken şair olmanız elde değil. Hep beraber İstanbul’u doya doya seyrederiz” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu