Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Çocuklarınıza Her Gün Söylemeniz Gerekenler

1 Haziran bazı ülkelerde Çocuk Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de çocuklarınıza her gün söylemeniz gerekenler listesini sizin için hazırladık

 

Çocuklarınıza Her Gün Söylemeniz Gerekenler

Çocuğunuzun anaokuluna başlamadan önce bazı temel görgü ve alışkanlıkları öğrenmesi oldukça önemlidir. Bu çocuğunuzun zeka gelişimi ve diğerleri ile iletişim kurmasına yetecek kadar özgüven geliştirmesi için gereklidir. Bir çocuğun sosyal ve duygusal gelişimi, fiziksel gelişimi kadar önemlidir. Çocuklarınıza Her Gün Söylemeniz Gerekenler..

“Seni Seviyorum”

Güne çocuğunuzu sevdiğinizi söyleyerek başlayabilir ya da küçük yanaklarına öpücük kondurarak bunu gösterebilirsiniz. Hatta ikisini birden de yapabilirsiniz. Bu kalıp sizin için 2 basit kelimeden oluşsa da çocuğunuz için çok şey ifade edecektir. Sizin sevginiz onu rahatlatır.

“Günün Nasıl Geçti?”

Bir ebeveyn olarak, günlük aktivitelerine ilgi göstermeniz oldukça önemli. Üstelik küçük anekdotlarını duymak her zaman çok zevkli olacaktır.

“Lütfen”

Çocuğunuzun iyi bir terbiyeye sahip olmasını istiyorsanız, bir şey istemeden önce ona ‘lütfen’ demeyi öğretin.

“Teşekkür ederim & bir şey değil”

Çocuğunuzun görgü sahibi olmasını istiyorsanız, ona teşekkür ve rica etmenin önemini öğretmelisiniz. Doğum gününde aldığı bir hediyeyi teşekkür etmeden heyecanla açtığını farz edin ve onu herkesin içinde ‘teşekkür etmen gerekmez mi’ diye uyarmaktan çekinmeyin. Bu onu biraz utandırabilir ama farkındalık da sağlayacaktır.

“Asla vazgeçme”

Büyüdüğü zaman, hepimizin içinde olduğu yarışa katılacak o da, öyleyse ona zorluklarla basa çıkmayı neden şimdiden öğretmiyorsunuz? Onlara hedeflerine ulaşmak söz konusu olduğunda azim ve sabır göstermeleri gerektiğini öğretin. Ayrıca, birlikte bulmaca ve diğer zeka oyunlarını oynayabilirsiniz; bu çocuğunuzun zihnini dinç tutmaya ve ayni zamanda zorlukları göğüslemeyi öğrenmesine yardımcı olacaktır.

“Sen kazandın”

Teşvik edici bir kelime her zaman güveni artırmaktadır. Eğer çocuğunuz bir yarışmayı kazanır, hatta başladığı puzzle’ı bitirirse bile ona her zaman ‘sen kazandın!’ demelisiniz. Bu çocuğunuzun başarının tadını almasını sağlayacak ve ileride bir ‘kazanan’ olması için teşvik edecektir.

“Bu senin tercihin”

Çocuğunuz büyüdükçe ona kendi kararlarını ve bunların doğuracağı sonuçların sorumluluklarını alması gerektiğini öğretin. Bir şey üzerinde karar vermelerini istediğinizde ‘bu senin tercihin’ diyin ve kendilerine güvenlerini kazanmalarını sağlayın.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu içerik www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu