GündemÖzel Haberler

ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN!

TÜİK araştırmasına göre, uyuşturucu madde kullanımının Türkiye’de kullanım yaşı 11’e düştü. Balıkesir’de de uyuşturucu ile mücadelede önemli bir yol aldıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve İl Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan son açıklamalara göre, uyuşturucu madde kullanım yaşı 11’in altına düştü. Geçen yıl 48 binden fazla çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine götürüldü. Balıkesir’de uyuşturucu madde operasyonlarına her gün bir yenisi eklenirken, uzmanlar aileleri uyarıyor. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, öğrencilerin uyuşturucudan uzak kalması için neler yaptıklarını Büyükşehir MERHABA’ya anlattı. İl Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak ise mücadele kapsamında neler yaptıklarını anlattı.

Yıldız ‘Çocuklarımızı Uzak Tutmalıyız’

Uyuşturucu ile mücadelede özellikle çocukları bu maddeden uzak tutmak gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ‘Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü nedeniyle bizim de ödüle layık görülmemiz çok sevindirici. Uyuşturucu ile mücadele sadece bir kurumun değil, bütün toplumun el birliği ile yürütmesi gereken bir etkinlik ve gayrettir. Bu kapsamda biz de Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalar yapıyoruz. Önceliğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi bu uyuşturucu belasından uzak tutmak. Tüm yurtta bu kapsamda önemli çalışmalar yapılıyor. Valiliğimizin büyük destekleriyle birlikte biz de Balıkesir’deki kurumlar olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya hazırız’ ifadelerini kullandı.

Budak ‘Geleceğimizi Tehdit Ediyor’

Uyuşturucu madde kullanımının toplumsal bir sorun olduğunu söyleyen Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak ‘Ülkemizde uyuşturucu Avrupa ile kıyaslandığında çok büyük bir sorun olmasa da özellikle ülkemizin Asya ve Avrupa arasındaki bir bağlantı noktası olması sebebiyle hem bugünümüzü hem de geleceğimizi tehdit eden bir konu olarak görülüyor. Biz 2014 yılından beri başa 8 bakanlığımız olmak zere işbirliği içerisinde devlet olarak uyuşturucu ile mücadelede önemli bir yol kattettik. Biz de bu bir araya gelmiş kurumlardan birisi olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü temsil ediyoruz. Uyuşturucu ile mücadele ekiminden üretimine kadar, sokak pazarlamasına kadar uzanan bir yol. Bu madde toplumsal yıkıma kadar pek çok alanda kendini gösterir. Tek başına milli eğitimin, güvenlik güçlerinin ve ya başka herhangi bir kurumun mücadele etmesi yeterli olmuyor’ ifadelerini kullandı.

Budak ‘Geleceğimizi Yok Etmeyelim’

Uyuşturucu ile mücadelede yaptıkları çalışmaları anlatan Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak, ‘Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2014 yılında Başbakan Yardımcımızın girişimleriyle kurulan Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu, vatandaşlarımıza, toplumumuza daha sağlıklı bir nesil sunmak, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapmak için biz de illerimizde uyuşturucu ile mücadele komisyonları kurduk. Uyuşturucu ile her alanda mücadele ediyoruz. Alo 191 Uyuşturucu İle Mücadele Hattımız var. Vatandaşlarımız için bilgi verecek olan, konuyla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı bu numarayı arayan vatandaşlarımız gerekli bilgi ve yeterliliğe erişebilecekler. Gençlerimizi yok etmeyelim. Geleceğimizi yok etmeyelim. Yanımıza yöremize uyuşturucu sokmayalım. Bu konuda da bilinçlenelim’ ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu Yaşı 11’e Düştü

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre son dönemde uyuşturucu madde kullanım yaşının 11’e düştüğü belirtildi. Kullanım sonrasında denge kaybı, konuşma güçlüğü, kısmi bilinç kaybından ölüme kadar götüren ciddi sonuçlara neden olan uyuşturucu maddelerin tedavi süresi de bir o kadar zorlu. Avrupa’da ciddi sorunlar yaşatan uyuşturucu kullanımı Türkiye’de de hızla yayılıyor. Bu konuda yapılan çalışmalarla gençlerin ve çocukların bu madde kullanımlarından uzak tutulması amaçlanıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu