GündemÖzel Haberler

ÇÖL SICAKLARINA DİKKAT!

Balıkesir’de termometreler 42 dereceyi gösterdi. Çöl sıcaklarının yaşandığı şehirde vatandaşlar, serin yerlerde oturmayı tercih ederken, öğle saatlerinden sokaklar boş kaldı. Büyükşehir MERHABA’ya sıcaklarda aldıkları önlemleri anlatan Balıkesirliler, son 30 yılın en sıcak yazının yaşandığını söylediler.

Balıkesir Kavruldu

Tüm yurtta çöl sıcakları yaşanırken, Balıkesir de bundan nasibini aldı. Dün öğle saatlerinde 42 dereceyi bulan sıcaklıklar, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şapkasız ve gözlüksüz dışarı çıkamadıklarını söyleyen Balıkesirliler, kavurucu sıcaklara karşı nasıl önlemler aldıklarını anlattılar. Balıkesir’de son 30 yılın en sıcak günleri yaşanırken, Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki güvercinler de sıcak havada çareyi havuzda serinlemekte buldu.

Valilik Uyardı!

Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşları uyaran Balıkesir Valiliği, vatandaşları gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Serinlemek gölge yerlerde durmayı tercih eden vatandaşlar ise sıcak havalara karşı aldıkları önlemleri anlattılar. Yazlıklarına gitmek üzere yola çıkan vatandaşların yanı sıra, bu sıcakların tarım için olumlu olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar, hasatların da daha verimli olacağını ifade ettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu