Sağlıkİlçe Haberleri

Diyabetle Mücadelede Müdür Dr. Keskin’den Çağrı

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak halkı diyabet konusunda bilinçlendirmeye çağırdı.

Diyabetle Mücadelede Müdür Dr. Keskin’den Çağrı

Diyabetle Mucadelede Mudur Dr. Keskinden Cagri 1
Diyabetle Mücadelede Müdür Dr. Keskin’Den Çağrı

Dr. Keskin, dünya genelinde her 10 yetişkinden birinin diyabet hastası olduğuna dikkat çekerek, bu hastalığın yüzde 90’ının tip 2 diyabet olduğunu ve bu vakaların yarısına yakınının henüz teşhis edilemediğini belirtti.

Tema: “Diyabet Bakımına Erişim”

Dünya Diyabet Günü’nün bu yılki temasının “Diyabet Bakımına Erişim” olduğunu vurgulayan Dr. Keskin, İl Sağlık Müdürlüğü olarak diyabetin önlenmesine ve tedavi edilmesine büyük önem verdiklerini ifade etti. Halkın diyabet bakımı ve tedavi hizmetine kolaylıkla erişmesini sağlamak amacıyla çeşitli hizmetler sunduklarını belirten Dr. Keskin, bu hizmetler arasında diyabet taraması, uygun tedavi, diyabet okulu, eğitimler ve bilinçlendirme çalışmalarının bulunduğunu dile getirdi.

Okullarda Diyabet İçin Eğitim

Halka yönelik hizmetlerin yanı sıra, okullarda öğrencilere, öğretmenlere ve diğer çalışanlara diyabet konusunda eğitimler verdiklerini belirten Dr. Keskin, diyabetli bireylerin okulda rahatlıkla insülin yapmalarına olanak sağlamak için çaba harcadıklarını söyledi.

Dr. Keskin’den Öneri

“Riskinizi Bilin, Sorumluluğunuzu Bilin” sloganıyla seslenen Dr. Keskin, diyabet açısından riskli gruplarda yer alan bireylerin düzenli sağlık kontrollerini yaptırmalarını önerdi. Ailede diyabet öyküsü, fazla kilolu olmak, sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik, artan yaş, yüksek tansiyon, gebelik diyabeti geçmişi ve hamilelikte yetersiz beslenme gibi risk faktörlerine sahip olanların özellikle dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. // Diyabetle Mücadelede Müdür Dr. Keskin’den Çağrı

40 Yaş ve Üzeri İçin Uyarı

Dünya genelinde 2021’de 537 milyon yetişkinin diyabetle yaşadığını hatırlatan Dr. Keskin, bu sayının 2030’da 643 milyona, 2045’te ise 783 milyona çıkmasının beklendiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının desteğiyle diyabetli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Dr. Keskin, 40 yaş üzerinde olan herkesin aile hekimine başvurarak açlık kan şekeri ölçümünü yaptırmalarını önerdi.

Dr. Keskin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Siz de 40 yaş üzerinde iseniz mutlaka aile hekiminize giderek açlık kan şekeri ölçümüzü yaptırınız. Böylelikle hem erken teşhisle tedavinizi olup, hem de yaşamınızı konforlu bir şekilde sürdürebilme olanağınız olacaktır. Tüm halkımıza diyabetsiz bir yaşam dilerim.”

Kaynak: Elif Şahin // Diyabetle Mücadelede Müdür Dr. Keskin’den Çağrı

Diyabet Hastaları Bayramda Nasıl Beslenmeli?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu