GündemÇocukça

Doğayı Koru Mutlu Ol

Ayşebacı Şehit İsa Yavaş İlköğretim Okulu 4/ A sınıfı öğrencileri doğanın ve ormanların korunması konusundaki fikirlerini Çocukça sayfalarında paylaştılar.

 

 

İlgili Makaleler

 

Ayşebacı Şehit İsa Yavaş İlköğretim Okulu 4/ A sınıfı öğretmeni Gülseher Aydın, “Birbirinden güzel 22 öğrencim var. Matematiği çok seviyorlar. Bütün öğrenciler gibi beden eğitimini de çok seviyorlar. Havalar ısındıkça dışarıda oyun oynamak istiyorlar. Biliyorsunuz ki artık Doğa zenginliklerimiz her geçen gün azalıyor. Hemen hemen bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliği, bizlerin ve özellikle yeni yetişen nesillerin sağlığını tehdit ediyor. Bunun yanında canlı türleri tükeniyor, ormanlar azalıyor, denizler ve akarsular kirleniyor. Büyük küçük demeden doğamızı korumak zorundayız.  Bizler de yeni nesillere çevre bilincini aşılıyoruz ve çevreyi korumak adına neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz”

 

Hasan: Ormanlarımızı ve doğayı korumalıyız. Fidan dikmeliyiz. Sigara içenler sigara izmaritlerini doğaya atmamalı. Çünkü yangın çıkabiliyor.

 

Ender: Çevremizi ve doğamızı korumalıyız. Çevreye daha duyarlı olmalıyız. Çöplerimizi yerlere atmamalıyız.

 

Batunay: Ormanlarımızı ve doğamızı korumalıyız. Elimizden geliyorsa ağaç dikmeliyiz. Ağaçlarımıza sahip çıkmalıyız çünkü onlar bize oksijen sağlıyor.

 

Kıvanç: Yerlere çöp atmamalıyız. Doğayı kirletmemeliyiz. Ormanlarımızı korumalıyız. Çöplerimizi çöp kutularına atmalıyız. Kâğıtları az kullanmalıyız.

 

Burak: Yerleri ve doğayı kirletmemeliyiz. Çünkü ağaçlar nefes almamızı sağlıyor. Cam atıkları doğaya atmamalıyız. Geri dönüşüm kutularına atmalıyız.

 

Enes: Doğamızı korumalıyız. Çöplerimizi ve cam atıklarını ormanlara atmamalıyız. Yangınlar oluşabilir. yangın gördüğümüzde İtfaiyeyi aramalıyız.

 

Ömer: Yerlere çöp atmamalıyız. Atanları da uyarmalıyız. Şişelerimizi ve çöplerimizi piknik alanlarında çöp kutularına atmalıyız.

 

Şafak: Doğayı korumalıyız. Ben yere çöp atanları uyarıyorum. Yangın gördüğümde itfaiyeyi ararım onu söndürmeye çalışırım.

 

Ela: Yerlere çöp atmamalıyız. Pikniğe gittiğimizde mangalımızı söndürmeyi ve çöplerimizi toplamalıyız.

 

Sakine: Doğamızı ve ağaçlarımızı korumalıyız. Ormanlarımız bize oksijen sağlıyor. Ağaç dikmeliyiz. Doğaya faydalı olmalıyız.

 

Ecrin Naz: Ormanlarımızı ve doğamızı korumalıyız. Piknik alanlarında bıraktığımız cam şişeler orman yangınlarına sebep oluyor. Onun için çöplerimizi çöp kutusuna atmalıyız. Kağıtları çok kullanırsak daha fazla ağaç kesimine neden olabiliriz. Az kullanmalıyız.

 

Berçin: Pikniğe gittiğimizde çöplerimizi ve cam şişeleri yerlere atmamalıyız. Sigara atıkları da yangına sebep oluyor. Sigara içenler buna dikkat etsinler. Doğamızı hep birlikte korumalıyız.

 

Yağmur: Piknik yaptığımızda çöplerimizi toplamalıyız. Ben toplamayanları uyarıyorum. Ağaç dikmemiz gerekiyor. Orman yangınına şahit olmadım ama gördüğümde hemen itfaiyeyi arardım.

 

Ecrin Nisa: Doğamızı ve ormanlarımızı korumalıyız. Çöplerimizi yerlere atmamalıyız. Atanları da uyarmalıyız.

 

Halil İbrahim: Yerlere çöp atmalıyız. Çevreyi ve doğayı kirletmemeliyiz. Ağaç dikmeliyiz.

 

Abdül Samet: Ormana gittiğimizde çöplerimizi bırakmamalıyız. Yangın gördüğümüzde itfaiyeyi aramalıyız. Doğamızı korumalıyız.

 

Sıla: Kağıtları az tüketmeye çalışmalıyız. Ağcaların kesilmesini önlememiz gerekiyor. Yangınların önüne geçmeliyiz. İtfaiye gelene kadar da biz kendimiz söndürmeye çalışmalıyız.

 

Ercan: Çöplerimizi doğaya bırakmamalıyız. Çevremizi temiz tutmalıyız.

 

Aslı: Ormanlarımızı ve doğayı korumalıyız. Çöplerimizi doğaya bırakmamalıyız.

 

Mustafa: Doğamızı korumalıyız. Bunun için ben ağaç dikiyorum. Kâğıtlarımızı geri dönüşüme atmamız gerekiyor tekrardan kullanabilmemiz için. Çöplerimizi ve cam şişelerimizi doğada bırakmamalıyız. Çünkü yangın çıkabilir.

 

Emirhan: Doğayı ve ormanlarımızı korumalıyız. Onun için ben de ağaç dikiyorum. Çöplerimi yerlere atmıyorum ve atanları da uyarıyorum. Toprak kayması olmaması için ağaç dikmeliyiz. Çevremizi temiz tutmalıyız.

 

Sıtkı: Ormanda gezerken çöpleri topluyorum. Cam kırılırsa topluyorum. Ormanlarda bir çok hayvan yaşıyor. Hem onları hem de ağaçlarımızı korumalıyız.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu