BakımBalıkesir Merhaba Blog Yazıları>Bakım

Dövme Sonrası Yapılan Yanlışlar

Dövme bakım kremi ve dövme bakım bandı gibi ürünler yeni dövme bakımı için şart! Peki, dövmeli cilt bakımının nasıl yapılacağını biliyor musunuz?

Dövme Sonrası Yapılan Yanlışlar

Dövme sonrası yapılan yanlışlardan dövme sonrası bakıma kadar… İşte karşınızda dövme bakım rehberi!

Dövme bakım kremi ve dövme bakım bandı gibi ürünler yeni dövme bakımı için şart! Peki, dövmeli cilt bakımının nasıl yapılacağını biliyor musunuz? Öyleyse yeni yapılan dövme bakımı için hazırladığımız önerilere bir göz atmanız faydalı olacak.

Dövme Cilde Nasıl İşlemektedir?Dövme yapımı için kullanılan özel boyalar, dövme iğnesi aracılığıyla derinin ikinci katmanı olan dermis tabakasına işlemektedir. İğne, dermis tabakasına her ulaştığında deride mikro boyutlu bir yara açarak iz bırakmaktadır. Böylece kılcal damarlar, kolajen bağları, salgı bezleri ve sinirler gibi birçok yapının yer aldığı bu katmanda, yaraların tamiri için bir savunma hattı oluşmaktadır. En sonunda ise dermal hücreler boyayı hapsederek dövmeyi kalıcı hale getirmektedir.
Dövmeden Sonra Ciltte Neler Olmaktadır?İlk yapıldığında, boyanın önemli bir kısmı epidermis tabakasında kalmaktadır. Üst katmanda bulunan boyalı deri ise kısa süre içerisinde dökülmektedir. Kabuklanma ve dökülme işlemi birkaç gün içerisinde gerçekleşse de dövmenin bulunduğu dokuların tamamen iyileşmesi 2 ila 6 hafta sürmektedir. Bu süreçte, dövmenin solmaması veya bozulmaması için özel bir bakım yapman gerekmektedir.Dövme Sonrası Yapılan Yanlışlar
Dövme Sonrası Yapılan Yanlışlar

Dövmeli bölgedeki derinin kurumasına izin vermek. (İlk 2 hafta)

Dövmeye bakım işlemi haricinde dokunmak ve kaşımak. (İlk 2 hafta)

Havuz gibi klorla temas gerektiren aktiviteler yapmak. (İlk 2 hafta)

Dövmeli bölgeye doğrudan sıcak su temas ettirmek. (İlk hafta)

Dövmeyi korumasız şekilde güneşe maruz bırakmak. (İlk 2 hafta ve daima)

Dövme özellikle çok terleyecek bir bölgedeyse spor yapmak. (İlk hafta)

Not: Dövme sonrası riskleri azaltmak için dövmeni kış aylarında yaptırman, iyileşme sürecinin daha rahat geçmesini sağlayacaktır.

Dövme Sonrası Yapılan Yanlışlar

Dövme Sonrası Bakım Nasıl Olmalıdır?

Dövme açık bir yara olduğu için iyileşme sürecinde dövmeli bölgenin temiz ve nemli tutulması oldukça önemli. Ancak bu süreçte normal nemlendirici yerine dövme sonrası bakım kremi gibi cildi onaran ürünlerin kullanılması daha doğru olacaktır.

Uzun süreli dövme bakımı nasıl olmalıdır?

 

Bize en çok gelen sorulardan biri de ‘dövme bakımı kaç gün olmalı?’ Dövme bakımı sadece ilk günler değil devamında da dikkatli bir şekilde yapılmalı. Dövme renginin solmaması ve ilk günkü gibi canlı görünmesi için dövmeni korumaya ve nemlendirmeye devam etmelisin.

Uzun süreli dövme bakımının en önemli adımı dövmeni nemlendirmek ve temiz tutmak. Bu bölgeyi düzenli temizlemezsen sivilce ve pütürtülü bir görünüm oluşabilir. Dövmenin solmaması için güneşten korumayı da unutmamalısın. Hassas ciltlere uygun bir güneş koruması dövme sahibi olanların çantasında mutlaka yerini almalı. Dövmen görünür bir yerde olsun veya olmasın bu kuralı atlamamalısın.

Dövme Sonrası Yapılan Yanlışlar

 

Haber Merkezi

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu