EtkinlikBalıkesir Merhaba Blog Yazılarıİlçe Haberleri

Edremit Körfezi’nin Kanyonu Eşsiz Deneyim Sunuyor

Kazdağlarının doğa harikası Şahindere Kanyonu, içinde bulunduğu 258 bin hektarlık bir alana yayılan 26 km uzunluğunda Edremit Körfez’inin bacası olarak bilinmekte…

Edremit Körfezi’nin Kanyonu Eşsiz Deneyim Sunuyor

Kazdağlarının doğa harikası Şahindere Kanyonu, içinde bulunduğu 258 bin hektarlık bir alana yayılan 26 km uzunluğunda Edremit Körfez’inin bacası olarak bilinmekte. Bu kanyon, ziyaretçilerine eşsiz deneyim sunuyor…

Oksijen yoğunluğunun yanı sıra,

Pınarları, suları, farklı bitki çeşitleri ile tam bir doğa harikası. Bu bölgede  kayın, çınar, meşe, ıhlamur ve kestane ağaçlarının büyüleyici manzarası eşliğinde fotoğraf çekilmeye doyamayacaksınız.

Edremit Körfezi’nin Kanyonu Eşsiz Deneyim Sunuyor

Bu doğal güzelliği zirveye taşıyan bir diğer nokta kuşkusuz kanyon… Kanyonun denizden gelen iyot kokulu havası, dağa çıkarak oksijen seviyesini artırır.

Bu eşsiz kanyonun dik ve engebeli yolu,

Gençler için heyecan verici bir safari turu rotası. İyi bir koruma statüsüne sahip olan Kazdağları ve  Şahindere Kanyonu milli park içinde olduğu için izinsiz giriş yapılmıyor. Orman İşletme Müdürlüğü’nün izniyle, rehber eşliğinde meraklılarını bekliyor.

Eğer siz de yeşilin bütün tonlarıyla fotoğraflarınızı süslemek istiyor, temiz havayı içinize çekmek, manzaranın tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız bölge turlarına katılabilirsiniz.

Edremit Körfezi’nin Kanyonu Eşsiz Deneyim Sunuyor

 

Daha fazla Balıkesir’deki gezi rotalarını keşfetmek istiyorsanız tıklayınız!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu